• Katechéza so sochou Obišovskej Panny Márie

          • "Mária ma ochraňuje, ja sa nebojím!"

            Tieto slová ste možno v posledných dňoch počuli spievať Vaše deti doma. Sú to slová piesne, ktorá poukazuje na to, že v živote pri nás vždy stojí a ochraňuje nás Panna Mária. Pokoj, radosť a láska dnes zavítala k nám pri pohľade na sochu Obišovskej Panny Márie, ktorá v celej svojej kráse žiarila v našej materskej škole. Piesňou a modlitbou sme sa poklonili a poďakovali nebeskej Panne Márii za všetky mamky, ktoré sa o nás denno-denne starajú a sú v našej blízkosti s ochranným plášťom, ktorý utíši všetky bolesti a starosti.

            Ďakujeme predovšetkým pánovi kaplánovi farnosti JUH, Petrovi Nemcovi, za dnešnú katechézu a sprostredkovanie sochy Panny Márie, našej rehoľnej sestre Consolate za hodiny náboženstva a deťom, ktoré svojou prítomnosťou dodali katechéze neopakovateľnú atmosféru. 

            Viac Vám ponúkame vo videu :  https://www.facebook.com/video.php?v=621202334678432 

          • Vesmírne tajomstvá

          • V tomto týždni sme sa venovali téme : Vesmír a jeho tajomstvá. Už vieme prečo sa Zem točí okolo vlastnej osi a prečo je Zem guľatá. Vieme čo sa vo vesmíre nachádza, prečo sú kozmonauti v skafandroch a vieme aj to, ktorá planéta má prstenec a na ktorej planéte žijeme my. Videli sme štartovanie raketoplánu, pristátie človeka na mesiaci a spolu s Pá a Pi sme cestovali až na Zem. Vytvorili sme si svoj vlastný vesmír podľa toho, ako ho stvoril Boh. Vieme prečo je Slnko dôležité a vieme aj to, že ak nevidíme Mesiac na oblohe tak je nov. Dokonca sme precvičovali predpisateľskú gramotnosť a trénovali sme tvary písmen. V skratke bol tento týždeň veľmi zábavný a plný rozmanitých aktivít. 

            Viac uvidíte vo fotoalbume 3. 

          • Čo nás čaká v najbližších dňoch

          • Po týždni, ktorý bol venovaný téme : "Kniha - moja priateľka", prijali pozvanie naši predškoláci do Mestskej knižnice na podujatie : "Deň s ľudovou rozprávkou". Podujatie sa uskutoční v Pondelok, 16.03. 2015, dopoludnia. 

            V Piatok nás navštívi pán dekan Vdp. Štefan Albičuk spolu s putovnou sochou Panny Márie Obišovskej. Jeho nášteva bde spojená aj s krátkou katechézou pre deti našej škôlky. 

            Dňa 18.03.2015 budeme mať návštevu z Hvezdárne v Michalovciach, ktorá nám priblíži krásy Vesmíru, ktorému je venovaný nasledujúci týždeň v projektovom vyučovaní našej MŠ. 

            Nezabudnite preto sledovať našu stránku, kde budeme priebežne pridávať fotky z jednotlivých dní.

             

             

             

          • Blahoželanie

          •  
            Dnes sa dožíva nádherných  60.narodenín náš drahý otec biskup Mons.Stanislav Stolárik. Jeho životné jubileum je znásobené oslavou 11.výročia biskupskej vysviacky. V tieto krásne chvíle myslíme na neho a pripájame sa k zástupom gratulantov.
            Drahý otec biskup, v mene učiteľov, zamestnancov, žiakov, rodičov a priaznivcov Cirkevnej spojenej školy vo Vranove nad Topľou vám vyprosujeme hojnosť zdravia a Božích milostí, pokoja, trpezlivosti, láskavosti a múdrosti. Vaše slová dokážu zapáliť oheň v našich srdciach, z vašich očí vyžaruje láska a pravá otcovská milota. Ďakujeme Pán Bohu, že STE a že ste našim duchovným vodcom a láskavým otcom. K nášmu vinšu pripájame modlitby za vás a na vaše úmysly. 

            Za všetkých PaedDr.Marián Babej, riaditeľ školy

          • Jarné prázdniny

          • Od pondelka 23.februára do piatku 27.februára, si aj naše detičky budú užívať jarné prázdniny. Prajeme im krásne chvíle prežité so svojimi rodičmi, či starými rodičmi. Užívajte si nádherné dni plné slnka, snehu a radosti v tomto ročnom období. No a nezabudnite, v Pondelok - 02.03.2015,  sa už na vás tešia vaše pani učiteľky a aj tety kuchárky v obvyklom pracovnom čase od 7:00 - 16:00. 

          • Poďakovanie

          • V mene našej MŠ a detí chceme poďakovať p. Gabrielovi Janokovi za sponzorský dar - nový toner do škôlkarskej tlačiarne. Z prosby o pomoc a doplnenie tonera sa stal dar. Ďakujeme a vážime si každú pomoc, ktorá nám uľahčí prácu a pomôže pri vytváraní nových vecí. 

             

          • Pozor, oznam!

          • Na základe rozhodnutia riaditeľa školy, PaedDr. Mariána Babeja, oznamujeme rodičom, že z dôvodu zvýšeného výskytu chrípkových ochorení bude prerušená prevádzka materskej školy v čase od 09.02.2015 do 15.02.2015. Nástup detí do MŠ je dňa 16.02.2015 v obvyklom čase.

          • Oznam o zápise

          • Riaditeľ CSŠ o.z. CZŠ s MŠ sv. Dominika Savia Vranov nad Topľou,  PaedDr. Marián Babej,  podľa § 3 ods. 2 vyhl. MŠ SR č. 306/2008 Z.z. o materskej škole v znení vyhl. č. 308/2009 oznamuje podmienky prijímania detí do materskej školy na školský rok 201/201.

            1. Miesto a termín podávania žiadostí:

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na školský rok 2015/2016  vydáva zákonnému zástupcovi dieťaťa materská škola na zápise, ktorý sa uskutoční v MŠ na Dobrianskeho ulici 1494, Vranov nad Topľou

            dňa  16.  februára 2015 v čase od 10.00 do 15.00 hod.

            Forma a priebeh zápisu:

            Zákonný zástupca obdrží na zápise žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy, ktorú s potvrdením  všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnom stave dieťaťa predloží najneskôr do 14 dní vedeniu materskej školy.  Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, ak ide o dieťa s odloženou povinnou školskom dochádzkou, predloží do 15.4.2015 rozhodnutie o odklade PŠD.

            2. Podmienky prijímania detí do materskej školy:

              Do materskej školy sa prijímajú deti spravidla vo veku od troch do šiestich rokov. Rozhodnutie o prijatí dieťaťa do MŠ vydá riaditeľ MŠ najneskôr do tridsiatich dní odo dňa doručenia žiadosti. Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili vek 5 rokov, s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti, ktoré budú po ukončení predprimárneho vzdelávania pokračovať vo vzdelávaní v Cirkevnej základnej škole vo Vranove nad Topľou. Mimo určeného dňa zápisu možno zapísať dieťa do materskej školy aj v ostatných dňoch v čase od 16.2.2015 – do 15. 3.2015, ak sú v materskej škole po prijatí detí na základe zápisu voľné miesta.

          • Karnevalová párty, párty, párty :)

          • Dotancované, dospievané, vybláznené do sýtosti sú nielen deti a my pani učiteľky, ale aj rodičia. Verím, že sa každému karneval páčil, a že sa na ňom vybláznil, vyspieval, vytancoval. Teraz si už len vyložte nohy, oddýchnite a spoločne poprezerajte fotky, ktoré Vám dobrú náladu len pripomenú. 

            Ďakujeme našej fotografke p. Gurtlerovej a Ujovi Ľubovi za skvelú zábavu a za všetky "ruky hore". 

          • Hudobné divadielko

          • Už Vás niekedy bolelo brucho od smiechu ? Nás bolelo dnes. Zajtra sa zrejme zobudíme s poriadnou brušnou svalovicou. Smiali sme sa z divadielka, ktoré nám prišli zahrať herci z Rožňavy. Dokonca sme založili malý orchester a zatancovali si Labutie jazero. Divadielko bolo nielen smiešne, ale aj poučné. Naučili sme sa, aký je rozdiel medzi operou, inštrumentálnou hudbou a našimi detskými piesňami. Ale dosť bolo rečí, za všetko budú hovoriť fotky vo Fotoalbume 3 a videá na našej Facebookovej stránke MŠ. 

          • Zimné radovánky s Lienkami

          • Naše Lienočky prežili krásny zimný deň aj bez snehu. To čo mali doma zakázané bolo dnes v škôlke povolené. Robili sa pokusy s vodou, hádzalo sa snehovými guľami, stúhal sa mrkvový šalát. Všade bol neporiadok a nikomu to nevadilo. Dnes to bolo povolené. A keby ste počuli ten smiech a tú radosť. Šírila sa až na prízemie. O tom, ako to dnes vyzeralo sa môžte presvedčiť vo fotoalbume 3.

          • SNEHULIACKY deň

          • Dnes k nám do škôlky neprišli deti, ale malí snehuliaci. Deň to bol úžasný. Snehuliaci boli v každom rožku, pri všetkých hračkách, na všetkých miestach. Skrátka snehuliaci boli všade. Vyrábali sme si ich z papierových tanierov, dokonca sme jedli snehuliacke gombíky, pozerali snehuliacke rozprávky, strúhali a papali snehuliacke mrkvy, modelovali snehuliakov z plastelíny a na dobrú noc sme si čítali o snehuliakovi Samkovi. Domov sme si odniesli snehuliacky sneh aj s omaľovankou.  Jediné, čo sa nám dnes nepodarilo bol snehuliak na dvore. Málo snehu a veľa ľadu sme radšej nechali tak a užili si deň inými hrami.

            A ako to dnes u nás vyzeralo si môžte prezrieť vo fotoalbume 3.

            Na všetky zvedavé otázky Vám už odpovedia Vaše deti, ktoré si dnešný deň užívali :)

          • Zápis do 1. ročníka

          • Milí naši rodičia predškolákov. 

             

            Rok 2015 má v sebe skryté rôzne situácie a nim podriadené rozhodnutia, ktoré zmenia náš život. Jedným z týchto rozhodnutí je aj zápis Vášho predškoláka do základnej školy. 
            Našim posolstvom je vychovávať deti v rodinnej atmosfére s otvoreným srdcom. Naša rodinná výchova však nekončí za bránami škôlky, ale pokračuje v našej základnej škole, na Bernolákovej 92. Práve tam budete môcť zapísať, 22.1.2015 od 14:30 - 17:30, svoje dieťa a prejaviť nám vďačnosť a dôveru vo výchove a vzdelávaní. 
            Veríme, že naši predškoláci sa v školských laviciach opäť stretnú a budú naďalej patriť do našej veľkej školskej rodiny. 
            Prajeme Vám, aby ste sa pri výbere základnej školy dobre rozhodli a zmenili život svojho predškoláka na kvalitnejší, lepší a plný zážitkov z poznávania nového. 
            Veríme, že k rozhodnutiu Vám pomôže aj nasledujúce video.

          • Prerušenie prevádzky

          • Oznamujeme rodičom, že prevádzka v MŠ bude z dôvodu Vianočných prázdnin prerušená v čase od : 22.12.2014 (Pondelok), do : 07.01.2015 (Streda). Nástup detí do MŠ je 08.01.2015 (Štvrtok) v obvyklom čase. 

        • Vianočné vystúpenie
          • Vianočné vystúpenie

          • V našej fotogalérii, v albume 3, nájdete fotky z vystúpenia triedy Lienok a triedy Žabiek.

            Zároveň sa chcem poďakovať všetkým rodičom, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k tomu, aby sa naše vystúpenia stali jedinečnými, chutnými a príjemnými.

            Ďakujem rodičom z triedy Lienok- p. Adamovej a p. Čurlíkovej, Žabiek - p. Gurtlerovej  a Včielok- p. Durkošovej,  za nafotenie jednotlivých vystúpení.

        • Jasličková pobožnosť - Včielky
          • Jasličková pobožnosť - Včielky

          • Vianočný čas sa blíži a atmosféru najkrajších sviatkov v roku cítime na každom kroku. Tá naša atmosféra dnes mala príchuť narodeného Jezuliatka v jasličkách. Všetky Včielky dnes ohlásili svojim rodičom a blízkym, že sa majú v tomto predvianočnom čase stíšiť a začať počúvať svoje srdce, ktoré im našepkáva, že najdôležitejšou časťou Vianoc je narodený Ježiško. Myslím, že všetci sme si v úvodných slovách pani zástupkyne Mgr. Alenky Tuľákovej našli svoje posolstvo Vianoc. 

            Ďakujeme všetkým zúčastneným za veľkú účasť na vystúpení a mamičkám ďakujeme za upečené dobroty, ktorými sme si spríjemnili posedenie pri Vianočných tvorivých dielňach. 

            S vystúpeniami však nekončíme, práve naopak, pokračujeme v Pondelok vystúpením maličkých Lienok a v Stredu vystúpením Žabiek.