• Termín zápisu

          • Na základe odporúčania MŠVVaŠ SR sa mení termín zápisu detí na predprimárne vzdelávanie. Zápis detí do Cirkevnej základnej školy s materskou školou sv. Dominika Savia Vranov nad Topľou  - konkrétne do materskej školy sa v tomto školskom roku uskutoční v čase od 30.apríla 2016  do 31.mája 2016. Uvedený termín podávania žiadostí tak nadväzuje na zápis detí do prvého ročníka ZŠ.

            Konkrétny deň a čas na podanie žiadosti na predprimárne vzdelávanie Vám včas oznámime.

          • Korčuľovanie - Zimný štadión Trebišov

          • Naše šikovné deti majú za sebou ďalší korčuliarsky deň. Piruety sme síce nerobili, no vykorčuľovali sme sa do sýtosti. Po doplnení energie, sme znova nabehli na ľad a zahrali sa na profesionálov. Niektorým z nás sa o kariére hokejistu snívalo už v autobuse. Obed sme mali aj s dupľou a teraz už oddychujeme s vyloženými nohami :)

            Fotky sú vo fotoalbume 3.

            Video z dnešného dňa si prezriete na tejto adrese : https://www.youtube.com/watch?v=vtjO9qOfX9U&feature=youtu.be

             

          • Popolcová streda

          • Dnešnou Popolcovou stredou sa v rímskokatolíckej cirkvi začína 40-dňové obdobie pôstnej prípravy na Veľkú noc - najstaršie a najvýznamnejšie sviatky kresťanského cirkevného roka. Znamená koniec fašiangov, obdobia zábav, plesov a karnevalov, ktoré sa každý rok končí v utorok o polnoci pred Popolcovou stredou.
            Hlavným zmyslom Popolcovej stredy je pripomenúť ľuďom dôležitosť pokánia, prehĺbenia viery v Boha i lásky k blížnym. V tento deň, ktorý je v katolíckej cirkvi dňom prísneho pôstu a zdržiavania sa mäsitého pokrmu, kňazi počas sv. omše robia popolom znak kríža na čelá veriacich so slovami: "Pamätaj, že prach si a na prach sa obrátiš", alebo "Kajajte sa a verte v evanjelium".                                                                                             

                                                                                                                                                                                T.


             

          • Oznam

          • Riaditeľ CZŠ s MŠ sv. Dominika Savia Vranov nad Topľou oznamuje, že v dňoch od 15.02.2016 - 19.02.2016 bude prerušená prevádzka v materskej škole (čas jarných prázdnin). Nástup do materskej školy je 22.02.2016 v obvyklom čase.

          • Fotky z karnevalu

          • Doplnili sme pre Vás fotoalbum 3 o nové fotky z karnevalu, ktoré ste nám poskytli. 

            Ďakujeme rodičom za fotky a prajeme pekné prezeranie :)

          • Zajtra - 01.02.2016 (polročné prázdniny), je MŠ v klasickej prevádzke od 7:00-16:00.

        • Karnevalová párty párty párty
          • Karnevalová párty párty párty

          • Úspešne sme ukončili naše karnevalové poobedie. Vytancovaní, unavení a s pocitom šťastia sme odišli domov. Zábava bola parádna a tombola ešte lepšia. Kto nebol môže ľutovať. Ďakujeme ujovi Ľubovi za zábavu, ktorú dnes zabezpečil a deťom za ich krásne kostýmy, v ktorých sme ich doslova nespoznávali. Chcem poprosiť rodičov, ktorí majú pekné fotky našich pekných detí, aby nám ich poskytli prostredníctvom zaslania mailu na adresu : skolkavranov@gmail.com. Ďakujem

          • Skrotili sme korčule

          • Strávili sme dopoludnie na klzisku. Krotili sme naše korčule tak,aby nám už neutekali kade - tade, ale aby nás poslúchali. Pomohli sme si držadlami, no po čase strávenom na ľade sme ich radšej nechali našim kamarátom, pretože nám sa už darilo omnoho lepšie. Do škôlky sme šli príjemne unavení a dostatočne hladní na to, aby sme zjedli všetky parené buchty. Ďakujeme rodičom a starým rodičom, ktorí nás pri dnešnom korčuľovaní podporili svojou účasťou a pomohli nám pri presune zo škôlky na klzisko. Už teraz premýšľame nad ďalším korčuliarskym dňom. Video z dnešného dňa si môžete prezrieť na našej Facebookovej stránke, fotky vo fotoalbume 3. 

          • Školenie EDULAB

          • Aj učitelia sú len ľudia, ktorí sa musia doživotne vzdelávať. Preto sme sa prihlásili na školenie neziskovej organizácie EDULAB, ktoré bolo zamerané na integráciu edukačného softvéru a digitálnych technológii do výchovno - vzdelávacieho procesu. Keďže sa naša škôlka digitálne rozvíja a pracuje s interaktívnou tabuľou, praktické ukážky nám boli len prínosom. Školenie bolo o to milšie, že hlavnými aktérmi sa stali deti z materskej školy na Važeckej ulici v Prešove. Ďakujeme školiteľke Daniele Virágovej a jej kolegyni Mgr. Lenke Vrábľovej Rohaľovej za tvorivý deň. Určite sme si do našej MŠ okrem získanej príručky - Škôlka hrou a certifikátu, doniesli aj nové vedomosti, ktoré môžme ďalej používať v praxi. 

        • Bobovačka - kĺzačka
          • Bobovačka - kĺzačka

          • Obed sme pojedli, neostalo po nás ani zrnko ryže. Niektorí si museli podopierať hlávku, aby im nespadla do taniera. Zuby sme dnes neumývali, pretože sme sa tešili do postieľok. Koniec rozprávky niektorí nepočuli, pretože zaspali. Všetko naznačuje tomu, že dnes dopadla bobovačka výborne a všetci sme prišli s ružovými líčkami. Už teraz sa nám sníva o tom, ako si to vo štvrtok zopakujeme. Fotky nájdete vo fotoalbume 3. 

          • Výstava zvierat v MsDK

          • Obvodná poľovnícka komora sa opäť postarala o spestrenie programu pre našu MŠ. Dnes sme sa zúčastnili na výstave zvierat v MsDK, kde mohli deti vidieť vypreparovaného Medveďa, Líšku, Vlka, Tetrova, Jeleňa, Soba a mnoho ďalších. Ďakujeme za možnosť vidieť tieto druhy zvierat "naživo". 

          • Posvätenie našich priestorov

          • 20-G+M+B-16 - to je znak, ktorý dnes napísali duchovní správcovia z Farnosti sv. Františka z Assisi na našich dverách. V dopoludňajších hodinách nás navštívil ThLic. Štefan Albičuk -farár- dekan a CSILic. Rudolf Smoter, aby aj nám posvätili priestory našej škôlky. Spoločne sme zaspievali Vianočnú pieseň, ktorá bola o hviezde zjavenej na nebi. Vypočuli sme si sväté čítanie a pomodlili sa za všetky dobrodenia. V závere sme za dobré správanie dostali aj odmenu. Lízanka sa ušla všetkým deťom. Duchovným správcom ďakujeme za návštevu a za povzbudenie v našej práci. 

          • Škôlkarske Vianoce

          • Radosť, smiech, krik, šušťanie papierov a šťastie dnes panovalo v našej škôlke, keď sme sa dozvedeli, že Ježiško nám v schránke nechal list. Keby nám nechal len list, ale on nám nechal aj darčeky. Mali sme zavreté oči a čakali sme, čo nájdeme na kôpke, keď ich otvoríme. Radosti bolo neúrekom. Viac Vám určite nemusíme rozprávať. Atmosféru si viete predstaviť :)

            Ďakujeme za celú škôlku a za všetky deti rodine Vargovičovej, ktorá tohto roku pomohla nám a Ježiškovi spraviť krajší návrat do škôlky. Z vlastnej iniciatívy a veľmi ochotne nakúpila rôzne hračky a učebné pomôcky pre našich škôlkarov. Spoločne sme spojili sily a dnešný deň bol tak plný prekvapení. Ďakujeme.

          • Sú tu Vianoce.
            Príležitosť, šanca a možnosť otvoriť sa pre dary, ktoré nám Boh chce dať. 
            Tak Vám v mene celého kolektívu Cirkevnej materskej školy chceme popriať :
            POKOJ - kde vládne chaos,
            LÁSKU - kde vládne nenávisť,
            NÁDEJ - kde vládne zúfalstvo, 
            RADOSŤ - kde vládne smútok,
            VERNOSŤ - kde vládne zrada, 
            SILU - kde vládne bezmocnosť, 
            VYSLOBODENIE - kde vládne skľúčenosť, 
            ZÁCHRANU - kde vládne skaza,
            ŽIVOT - kde vládne smrť, 
            SPÁSU na záchranu našich životov.
            Prežite spoločne požehnané a milostiplné Vianoce !

          • Vianočný misijný jarmok

          • Ako vyzerá náš prvý stupeň ? Je to budova s príjemnými ľuďmi, panuje v nej rodinná atmosféra a je v nej veselo. O tom sme sa presvedčili dnes, keď sme navštívili misijný jarmok na prvom stupni na Bernolákovej ulici. V programe sa nám predstavili naši bývalí materáci - veľkí školáci. Sú veľmi šikovní a bola radosť na nich pozerať. Kolektív, ktorý mali v škôlke nabral nové rozmery školy a utužil ich v spolupráci. A čo naše žabky ? Tie sa v škole cítili ako doma. Na chodby a triedy si zvykli veľmi rýchlo. Človek mal pocit, že nás ani nepotrebujú. Veď sa predsa poznali s toľkými deťmi. Viac Vám toho určite porozprávali doma. A nám zostáva ukazáť Vám už len fotky :)

        • Multimediálny koncert  JÁN PAVOL II.
          • Multimediálny koncert JÁN PAVOL II.

          • Zastavili sme sa v čase a pripomenuli sme si skvelého človeka, dnes už svätca a slovanského pápeža. Včerajší večer patril človeku s veľkým srdcom. Spoločne s celým kolektívom Cirkevnej spojenej školy, sme sa zúčastnili multimediálneho koncertu sprevádzaného slovom, spevom a kvalitnou hudbou. Dnes si môžme povedať, že už vieme, prečo je Ján Pavol II. - svätý.

          • Vianočné vystúpenie - Lienky

          • Hviezdičky a malí snehuliaci ukončili Vianočné vystúpenia v našej škôlke. Nebojte sa, určite sa teraz nebudeme nudiť, práve naopak. Čaká nás ešte bohatý program do posledného školského dňa. Šikovné hviezdičky lienočky odvystupovali, odrecitovali a odtancovali pre svojich rodičov vianočný program a môžu oddychovať. Aj keď ich tohto roku potrápila choroba a nízka účasť, zvládli všetko na jednotku. Fotografie nájdete vo fotoalbume 3. :)

          • Vianočný misijný jarmok

          • Trieda predškolákov - žabky sa v Pondelok 21.12.2015 zúčastní misijného jarmoku v našej základnej škole na Bernolákovej ulici. Srdečne pozývame rodičov všetkých predškolákov, aby sa spoločne s nami zúčastnili na programe, ktorý si pre nás pripravili žiaci našej školy. 

            1. možnosť ako sa zúčastniť je : priviezť svoje dieťa o 8:30 do budovy CZŠ na Bernolákovej ulici, kde sa spoločne stretneme. 

            2. možnosť ako sa zúčastniť je : priviezť svoje dieťa do MŠ do 8:00 a spoločným presunom s učiteľkou pešo sa dostať do školy. 

            Veríme, že naše pozvanie príjme čo najviac rodičov a spoločne strávime chvíle s našimi "veľkými" žiakmi. Ponúkame Vám tak odpoveď na ďalšiu z otázok: "Kam zapísať svoje dieťa do školy?" U nás v škole pokračujeme mottom : "Učiť múdrosti, vychovávať k svätosti - všetko s láskou."