• Organizačné pokyny k blížiacemu sa koncu kalendárneho roka

          • Prosíme rodičov, aby v Piatok 18.12.2015, si vyzdvihli svoje dieťa do 15:45. 

            V Pondelok 21. 12. 2015 bude prevádzka MŠ skrátená. MŠ bude otvorená od 7:00 - 13:00. Prosíme rodičov, aby vyzdvihli svoje deti do tohto času, nakoľko všetci učitelia CSŠ odchádzajú na duchovnú obnovu na RO.

            V Utorok 22.12.2015 je prevádzka v obvyklom čase - nezmenená. 

            Vianočné prázdniny začínajú 23.12.2015  a trvajú do 10.01.2016. Nástup detí do MŠ je v Pondelok 11.01.2016 v obvyklom čase od 7:00-16:00. 

            Všetky informácie o zmenách sú vyvesené v každej triede na nástenke. Bližšie informácie Vám poskytne pani učiteľka. 

            Ďakujeme.

          • Vianočné vystúpenie - Včielky

          • Pokračujeme v spríjemňovaní predvianočnej atmosféry. Dnes sa nám predstavili krásni snehuliaci a ich kamarátky vločky v spevavom vystúpení. Aj keď sú naši najmenší v škôlke ešte len od septembra, zvládli svoje vystúpenie na jednotku :) Veď kto by sa nezamiloval do ich nevinných očí a úprimného pohľadu. Zaslúžene si vychutnali odmenu, ktorú im pripravili ich milované mamky a babky. Fotografie z vystúpenia si môžte prezrieť vo fotoalbume 3. Video je k dispozícii u p.uč. Janky. 

             

          • Vianočné vystúpenie - Žabky

          • Prvé Vianočné vystúpenie máme úspešne za sebou. Vietor, Mrázik a Víchor sa snažili zobudiť Perinbabku, ktorej sa tento rok nechce pokryť krajinu bielym snehom. Spoločne sme to však zvládli. Dobrí kamaráti a čaro Vianoc nás doviedlo až k dieťatku v jasličkách. Herecké výkony a cenu Oskara dnes získavajú žabky, ktoré sa snažili vyčariť úsmev na tvári svojich divákov. Ďakujeme za vysokú účasť a potlesk, ktorý patril živým darčekom lásky - našim deťom. :)

            Fotografie si môžte prezrieť vo fotoalbume 3. Videozáznam z vystúpenia je možné si skopírovať u p.uč. Janky. 

             

          • Nie sme žiadne "Béčka" !

          • Sme jeden celok, a preto sa tešíme z úspechu našich veľkých. Gratulujeme ! Ďalší dôvod na to, že pokračovať v ceste zo škôlky do našej školy sa oplatí. 

            klik : http://skolskyservis.teraz.sk/skolstvo/vitazi-sutaze-euroscola-2015/23913-clanok.html

          • Adventná knižka

          • Adventné obdobie je časom príprav. Pripravujeme sa na radostné prežívanie Vianočných sviatkov. Zdobíme svoje príbytky, náhlime sa za darčekmi, za krásnym stromčekom, ozdobami a pritom sem - tam pozabudneme, aký je zmysel adventu. Pripravujeme sa na príchod Ježiša Krista. Počas týchto dvoch adventných týždňov sme v triede Žabiek začali s aktivitou : ADVENTNÁ KNIŽKA. Jeden deň - jeden obrázok - nová časť príbehu, ktorý do seba zapadá. Zvestovanie, putovanie a narodenie Ježiška deti vnímajú každý deň prostredníctvom tejto knižky. Tešia sa na ňu každým dňom viac a viac, pretože sa postupne dostávame k jej koncu. Všetky adventné knižky máme zavesené na nástenke a deti sa každý deň pochvália svojim obrázkom a poznatkom o tom, čo nové sa dozvedeli. 
            Ak si aj vy chcete spolu so svojim synom či dcérou vyrobiť takúto adventnú knižku, neváhajte a pusťte sa do toho. Do Vianoc to určite stihnete. Celú sériu obrázkov Vám poskytneme priamo tu : https://www.facebook.com/194329994032337/photos/pcb.741257326006265/741257022672962/?type=3&theater 
            Príjemné tvorenie.

          • Náš Betlehem

          • Dnes sa nám podarilo vložiť dieťatko do jasličiek a ukončiť prácu na našom škôlkarskom Betleheme. Anjelika strážneho si vyrobila každá žabka. Jeho úlohou je strážiť sladké Ježiškove sny. Zvedavé očká si ho môžu prísť kedykoľvek prezrieť. Nachádza sa v hlavnom vchode pri vstupe do triedy Žabiek.

        • Navštívil nás Mikuláš
          • Navštívil nás Mikuláš

          • Aj tento rok nás navštívil Mikuláš. Doniesol si so sebou plné vrece sladkostí pre dobré deti. A keďže my máme v škôlke samé dobré detí, každé odišlo domov s balíčkom dobrôt. Svätému Mikulášovi sme zaspievali, zarecitovali a poďakovali sa, že nás ani tento rok neobišiel a zavítal k nám. S úsmevom na tvári sme rozlúčili a už teraz si želám ďalšie stretnutie s ním. Škoda, že naň musíme čakať celý rok. 

            Ďakujeme ti za všetko, Mikuláš. 

            Fotky si môžte prezrieť vo fotoalbume 3. 

        • Pesničkový Mikuláš
          • Pesničkový Mikuláš

          • Už túto stredu 02.12.2015 o 10:30, uvidia naše deti z triedy ŽABIEK a LIENOK prvého tohtoročného Mikuláša. Nebude to iba taký obyčajný Mikuláš, ale pesničkový. Spolu s ostatnými škôlkami sa zúčastníme predstavenia, ktoré pre nás nachystal Mestský dom kultúry vo Vranove nad Topľou. Viac informácií nájdete na nástenke v šatni jednotlivých tried a u svojej pani učiteľky. 

          • Malý dráčik

          • Tešíme sa ! Už zajtra spoznáme v kine nových dračích kamarátov. :)

            trailer k rozprávke :

            https://www.youtube.com/watch?v=8AauoxyLYAU

          • Vianočná dobrota

          • Je to biele, voňavé, chrumkavé, sviatočné a vzácne. Najlepšie chutí s medom a cesnakom. A na Vianoce nám dáva pocit neobyčajnej chute pri štedrovečernom stole. Otvára nám hostinu, pri ktorej s celou rodinou slávime sviatky narodenia Ježiška. Hádate správne. Vzácnosť, ktorú opisujem je vianočná oplátka. Ako sa vyrába, kde, a kto stojí za jej výrobou sme sa dozvedeli v malej miestnosti ukrytej v Bazilike hneď vedľa našej škôlky. Ďakujeme za prezradenie tajomstva výroby, ďakujeme za predčasnú ochutnávku, ďakujeme za milé tety a babky, ktoré obetujú svoj čas pre iných. 

            Fotky sa nachádzajú vo fotoalbume 3. 

          • Naše malé semafóriky svietia vďaka dobrým ľuďom

          • Cirkevná materská škola sv.Kláry je súčasťou Cirkevnej spojenej školy vo Vranove nad Topľou. V materskej škole máme 54 úžasných detičiek. Mali sme túžbu pomôcť deťom a aj učiteľkám pri zvýšení bezpečnosti na cestách a chodníkoch a tak sme sa zapojili do projektu Nadácie Allianz.

            Nuž a náš projekt Malé semafóriky – Lienky, Žabky aj Včielky bol úspešný. Od nadácie sme získali grant vo výške 500 € za ktorý sme nesmierne vďační.

            Prečo práve malé semafóriky?

            Ak svietim a žiarim a je ma vidno ako svetielko na semafore som v bezpečí – to už naše detičky vedia.

            Prečo Lienky, Žabky a Včielky?

            Tak to sú pomenovania pre jednotlivé triedy.

            Máme mladé, ambiciózne a veľmi schopné pani učiteľky, ktoré svojim detičkách chcú to najlepšie. Nuž a práve reflexné prvky na vychádzkach, aktivitách, súťažiach, športových činnostiach, výletoch či pri noci v škôlke by nemali chýbať. Obrátili sme sa s pomocou o grant na Nadáciu Allianz a tá nám pomohla. Vďaka finančnému daru sme mohli zakúpiť 54 kusov reflexných šiltoviek a reflexných viest pre všetky deti. No a jasné, že nové kúsky získali aj naše panie učiteľky.  Originálne a jedinečné vesty nám vyrobila firma z Vranova nad Topľou.

            A tak sa naše deti tešia z nových outfitov. Určite takéto vesty neuvidíte nikde inde. Sú jedinečné, urobené na mieru a podľa vlastného návrhu. 

            Deti sú už zvyknuté na nové kúsky v ich škôlkarskom šatníku a denne si ich pýtajú. Ak sa ide na prechádzku alebo na nejakú aktivitu je jasné, že sa ide v reflexnom.  Neraz sa za nami otočí viacero ľudí, lebo naše módne a hlavne bezpečnosť zaručujúce doplnky sa nedajú prehliadnuť.

            Ešte raz z úprimného srdca ďakujeme za pomoc a finančnú podporu nadácii Allianz.

            Naše fotografie ukazujú naše krásne detičky v ich novom modernom outfite.

                                                                                                          -bj-

             

             

          • Tvorivé dielne - LIENKY

          • Do fotoalbumu 3 sme doplnili fotografie z vystúpenia Lienok pre svojich starých rodičov. Šikovné lienočky zatancovali a zarecitovali v bodkovaných kostýmoch, ktoré im veľmi pristali. Tvorivé dielne mali úspech a všetci odišli domov s výrobkom, ktorý im bude pripomínať pekne strávené chvíle s vnúčatkami :)

          • Detská spartakiáda

          • Bielo červené iskričky dnes vystúpili na detskej spartakiáde. S úsmevom a radosťou sme všetko zvládli a naše prvé nováčikovské vystúpenie s ostatnými mestskými škôlkami sme zakončili spoločnou tanečnou choreografiou. Ďakujeme mestu Vranov nad Topľou za pozvanie a veríme, že na nás nezabudnú ani na ďalšej podobnej akcii. 

            Fotografie Vám prinášame vo fotoalbume 3. 

          • Tvorivé dielne so starými rodičmi - Žabky

          • Predškolácke Žabky dnes privítali svojich starých rodičov v škôlke a krátkym programom im ukázali, aké sú šikovné. Spoločne sme tvorili krásne výrobky a v hojnom počte sme spolu strávili pekné rodinné chvíle. Fotografie nájdete vo fotoalbume 3. 

          • Tvorivé dielne so starými rodičmi - Včielky

          • Aj keď sme začali s plačom, skončili sme ako veľkí profesionáli. Odspievali a odrecitovali sme slová lásky a vďaky našim starým rodičom. Spoločne sme si posedeli v príjemnej nálade a vytvorili nádherné umelecké diela. Vychutnali sme si nielen sladkú kávu, ale aj spoločne strávené chvíle. 

            Fotky nájdete vo fotoalbume 3.