• Dental alarm

          • Program Dental alarm sa v škôlke dnešným dňom naplno rozbehol. Dve dentistky dnes strávili dopoludnie u nás a vysvetlili deťom základnú techniku čistenia zúbkov "maľovaním slniečok". Deti dostali dve CURAPROX kefky a zubný denník, do ktorého si budú spolu s Vami, naši rodičia, zaznamenávať čistenie zúbkov ráno a večer. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu našich dentistiek. 

            Fotky z dneška nájdete vo FOTOALBUME 3. 

          • Prevádzka počas Veľkej noci.

          • Milí rodičia, oznamujeme Vám, že prevádzka materskej školy bude v dňoch od 17.04.2014 (štvrtok) - 22.04.2014 (utorok) prerušená z dôvodu Veľkonočných prázdnin. Nástup detí do MŠ je dňa 23.04.2014 (streda).

            Prajeme Vám príjemne strávený čas sviatkov Veľkej noci !

          • Lienky v Dental centre

          • Zážitková metóda učenia sa je v našej škôlke najviac preferovaná. Veci ktoré si dieťa vyskúša na vlastnej koži sú predsa najzaujímavejšie. Po včerajšom dni so sokoliarmi sme sa dnes preorientovali na inú oblasť a navštívili sme VERONA dental care centrum v AOC. Deti si vyskúšali "vozenie" v zubárskom kresle, zistili čistotu svojich zúbkov a otestovali niektoré vymoženosti zubárov. Veď zdravé zúbky sú v dnešnej dobe veľmi dôležité. Preto si touto návštevou mali deti uvedomiť význam starostlivosti o svoje zúbky. Fotky nájdete vo Fotoalbume 3 a videá na našej FB stránke. 

            Veríme, že do dental centra Verona sa postupne dostaneme aj s deťmi z ostatných tried. Všetko má však svoj čas :)

          • SOKOLIARI

          • Aj keď sme sa počasia dnes obávali, všetko vyšlo podľa predstáv a deň plný zážitkov mali nielen naše deti, ale aj niektorí rodičia a samozrejme aj my. 

            O úžasný deň sa nám dnes postarali sokoliari z Košíc, ktorí si pre nás pripravili program pri ktorom sme vstávali zo stoličiek, híkali, kričali, pišťali a samozrejme tlieskali. Ale čo Vám o tom budeme rozprávať, keď je lepšie sa na to pozrieť. Fotky nájdete vo fotoalbume 3. Videá sú na našej Facebookovej stránke. Máte sa na čo tešiť.  

          • PREKVAPENIE

          • Tušíte / netušíte čo sa skrýva za našim prekvapením ? Podľa sľubu prezrádzame, že k nám vo štvrtok prídu SOKOLIARI, ktorí nám predvedú svojich dravcov. Veľmi sa na nich tešíme a veríme, že jedinečný zážitok si naše deti vychutnajú naplno a tak skoro naň nezabudnú. 

          • PREKVAPENIE

          • Skúste hádať, čo v našej škôlke ste ešte nezažili a nevideli ? Na návšteve sme už mali veľa rôznych hostí. Hudobníkov, spevákov, lekárov, policajtov, dentistov, poľovníkov, hercov a veľa veľa ďalších.

            Ale čo tu ešte nebolo ? 

            Skúste hádať !

            Dňa 10.04. 2014 o 9:30 k nám prídu veľmi zaujímaví hostia, ktorí so sebou donesú niečo, s čím sa naše deti nestretávajú v bežnom živote. Viete čo to bude ? Neviete ? Tak my Vám to teda hneď nepovieme. 

            O celom prekvapení sa dozviete až v Piatok. Ale už odteraz budeme sledovať počasie a modliť sa za to, aby budúci štvrtok bolo pekné počasie. :)

          • Predplavecká príprava predškolákov

          • Oznamujeme rodičom, že v mesiaci Máj sa uskutoční predplavecká príprava predškolákov. Zapísať sa môžu deti, ktoré v septembri nastúpia do základnej školy. Vytvoria sa tak tri skupiny, ktoré počas dvoch týždňov budú navštevovať bazén v MŠ Okulka. Poplatok pre jednu skupinu detí vychádza na 40 eur. Avšak naša škola sa stará o všetko, a preto tieto poplatky nebudú platiť rodičia detí, ale škola. 

            Bližšie informácie o predplaveckej príprave a zápis deti do zoznamu budú riešiť triedne učiteľky :)

          • Milá návšteva

          • Dnes sme mali v našej škôlke návštevu. Prišlo k nám milé dievčatko - SALOME - ktoré navštevovalo našu škôlku v minulom školskom roku, aby s nami strávila trošku času. Keďže sa jej rodina odsťahovala z nášho mesta, dnes je už žiačkou inej materskej školy. Jej návšteva nás veľmi potešila a sme veľmi radi, že v jej srdiečku aj spomienkach máme aj my svoje miesto. 
             

          • Poďakovanie

          • V mene všetkých detí a p. učiteliek sa chcem poďakovať za krásne hračky pre deti, ktoré doniesla p. Vargovičová k nám do škôlky. Detičky sa veľmi tešili a nové hračky nechcú pustiť z ruky :). Ďalšie poďakovanie patrí rodine Illéšovej za podarovanie dekoračných predmetov a hrnčekov, ktoré nám spríjemňujú chvíle v škôlke. Každú takúto pomoc a formu obdarovania si vážime. 

             

          • Nové fotky

          • Niekedy sú slová zbytočné, a preto tentokrát stačí nakuknúť do fotoalbumu 3, kde nájdete všetky fotky, ktoré sa nám podarilo zachytiť počas tohto týždňa.

            Ľudské telo zožalo veľký úspech a všetko možné aj nemožné, čo sme s ním dokázali, Vám prinášame vo forme fotiek.

            Takisto dopĺňame "srdiečkový Valentín" a dnešné vystúpenie divadielka o Hugovi a jeho sladkostiach. 

            Na našej FB stránke už čoskoro, po ich spracovaní, nájdete aj videá. Je sa teda na čo pozerať a z čoho sa tešiť. :)

          • Čaká nás "zážitkový Piatok "

          • Počas minulého a tohto týždňa sme v našej škôlke rozoberali témy ako zdravá výživa, zdravé potraviny, zdravý životný štýl, ľudské telo, kosti a zmyslové vnímanie.

            Deti tieto témy neskutočne zaujali. Hravou formou sme sa naučili rôzne veci. A práve preto sme sa rozhodli, že vyvrcholením týchto dvoch týždňov bude predprázdninový Piatok.

            Už tento Piatok nás nečaká len náboženstvo so sr. Consolatou, ale aj návšteva našich gymnazistiek z CSŠ, ktoré nám predvedú zdravotnícku prípravu, umelé dýchanie, základné ošetrenia veľkých i malých rán hravou formou.

            Ďalším zážitkovým prekvapením pre deti bude hrané bábkovo - herecké divadlo s názvom HUGO a jeho sladkosti, ktoré nám prídu zahrať profesionálni herci. 

            Už teraz sa je na čo tešiť, pretože už iba dvakrát sa vyspíme a je tu predprázdninový Piatok. 

          • Prerušenie prevádzky v čase jarných prázdnin

          • Oznamujeme rodičom detí, že v dňoch od 03.03.- 07.03. 2014 (Pondelok až Piatok) bude naša Materská škola mimo prevádzky, nakoľko je obdobie jarných prázdnin.

            Nástup detí do MŠ je možný 10.03.2014 v obvyklom čase od 7:00-16:00.  

            Prajeme Vám príjemné chvíle strávené s Vašimi detičkami počas prázdnin.

        • Ako sme v škôlke varili
          • Ako sme v škôlke varili

          • Nepoznám žiadne dieťa, ktoré nemá rado puding. :) A v našej škôlke sa puding nikdy dlho neohreje. A preto sme sa po celotýždňovej téme zdravého stravovania rozhodli, že v závere si doprajeme ozajstnú maškrtu. A aby sme zopakovali tradíciu z minulého roka, puding sme si uvarili sami. Naše varenie nevyzeralo ako pečenie torty psíčka a mačičky. Každé z detí sa na varení podieľalo a aj keď nás dnes do škôlky prišlo požehnane, všetci priložili ruku k dielu. Čo sme si navarili sme si aj zjedli. Ostala síce za nami iba hŕba práznych mištičiek, ale zato plné brušká a dobrý pocit z vykonanej roboty. Od dnešného dňa sa milé mamičky a oteckovia nemusíte báť pustiť svoje deti do kuchyne. Puding už navariť vedia. :)

            A za odmenu sme využili našu tabuľu, na ktorej sme si pozreli rozprávku O psíčkovi a mačičke a o tom, ako piekli tortu. 

            Fotky nájdete vo fotoalbume 3. 

        • Karneval v škôlke
          • Karneval v škôlke

          • Dnes sa naša škôlka skoro obrátila hore nohami. Všade bolo počuť smiech a spev detí v karnevalových maskách. Tancovalo sa, spievalo, dokonca sme založili škôlkarsku skupinu, ktorá hrala na hudobných nástrojoch pod vedením dirigentky. Karneval sme otvorili piesňou od uja ĽUBA v podaní našej Tamarky. Veľkým potleskom sme privítali tanečnice z mažoretkovej Lúčnice, ktoré nám na pieseň waka waka predviedli svoje tanečné kroky. Ďalej nám svoje spevácke výkony predstavil budúci člen skupiny Danko a spevácke trio. Pokračovali sme v tanci a nesmela chýbať ani hostinka pre všetky deti. Keď sme si doplnili sily mohol sa začať najväčší stoličkový tanec v podaní všetkých detí. Víťazov zlatej, bronzovej a striebornej stoličky čakala odmena a potlesk. Zabávali sa dnes veľkí i malí, mladí aj mladší. Fotky nájdete vo FOTOALBUME 3. Videa nájdete na našej FB stránke. 

            PS: Ďakujeme našej zlatej mamičke, p. Oravcovej za upečené srdiečkové koláčiky a ostatným mamičkám za dobrotky, ktoré nám doniesli na karnevalovú hostinku :)

        • Narodila sa malá Terezka!
          • Narodila sa malá Terezka!

          • Chceme sa s vami podeliť o krásnu SMSku, ktorú sme dnes dostali od našej kolegyne, p. uč. Tatiany Fickovej -"S vďakou voči Bohu za nový život oznamujeme, že sa nám narodilo dievčatko TEREZKA. Ďakujeme za modlitby."Tak, Terezka,vitaj medzi nami!  Srdečne blahoželáme celej rodine a želáme pokojné dni naplnené zdravím, láskou a najmä Božím požehnaním.

          • Hurá, máme ineraktívnu tabuľu!

          • V záujme skvalitňovania a modernizácie výchovy a vzdelávania v našej materskej škole sme sa rozhodli zakúpiť pre naše deti interaktívnu tabuľu. Je to elektronické zariadenie, ktoré umožňuje živo-interaktívne pracovať s PC a napomáha uplatňovaniu zásady názornosti. Interaktívna tabuľa má všestranné využitie, poskytuje možnosti efektívnejšieho sprostredkovania nových poznatkov a veríme, že obohatí a zatraktívni deťom edukačný proces.

            Už čoskoro vám aj prostredníctvom  našej internetovej stránky predstavíme ako túto modernú pomôcku využívame v našej materskej škole.

             

          • Predškoláci v kine

          • V Piatok sa naši predškoláci vybrali do kina na rozprávku TURBO v 3D prevedení. Do škôlky sa vrátili plní nadšenia a zážitkov z rozprávky. A o tom, že bolo v kine perfektne svedčili "hollywoodske úsmevy" na fotkách, ktoré nájdete vo fotoalbume 3. 

          • Snehuliacky deň v triede Včielok

          • Dnes sme zahájaili prvý snehuliacky deň v našej škôlke a to v triede Včielok. Všetky deti sa totiž dnes premenili na snehuliakov s červenými noštekami a čiernými gombíkmi na tričkách. Pohľad na triedu plnú snehuliačikov Vám prinášame vo fotoalbume 3. 

            Ďalšie snehuliacke dni čakajú aj ostatné triedy v priebehu budúceho týždňa. Už teraz sa tešíme :)

        • Bobovačka - druhý deň
          • Bobovačka - druhý deň

          • Aj dnes zažil kopec ďalší nájazd detí. Sneh nám vydržal a my sme sa mohli tešiť z rýchlosti vo vlasoch. Bobovali sa dnes všetci, velkí i malí, dokonca aj p. učiteľky sa vrátili do čias, kedy sa kĺzali dole svahom. Nálada bola perfektná a všetko vyšlo podľa predstáv. Obed sa opäť celý pojedol, len ten spánok akosi neprišiel. Sľúbili sme si, že ak nám Perinbabka ešte túto zimu dopraje snehovej nádielky, na kopec sa vyberieme opäť.

            Fotky nájdete vo fotoalbume 3.  

        • Bobovačka
          • Bobovačka

          • Dnešná bobovačka dopadla na výbornu. Po vynikajúcej pudingovej desiate sme sa mohli s plným bruškom pustiť do bobovačky. Radosti bolo neúrekom a s úsmevom na detskej tvári sme sa spúšťali po kopci. O tom, že bolo dobre sme sa presvedčili hneď na obede, keď po nás nezostalo ani zrnko ryže a kúsok mäska. Veríme, že po obede v spánku, sa deťom snívalo, ako zdolávajú kopec. 

            Už zajtra pokračujú v bobovaní veľkí predškoláci - včielky a lienky. 

            Fotky z dneška nájdete vo fotoalbume 3.