• Zápis do 1. ročníka

          • Aby nepredávali školu len reči, je potrebné sa o jej kvalitách presvedčiť.
            Včera ste mali možnosť nám prejaviť vďačnosť vo vychovávaní detí a posunúť ich našim kolegom do 1. ročníka. Ďakujeme všetkýcm rodičom, ktorí spravili ďalší spoločný krok a zapísali svoje dieťa k našim kolegynkám z 1. stupňa. 
            Zápis prváčikov sa včerajškom neskončil a Vašu ratolesť môžte zapísať aj individuálne do 15.02.2014.
            Ďakujeme za dôveru:)

            http://www.youtube.com/watch?v=zHtjKG-SHPA

          • Prvý sneh

          • Po dlhej dobe sme sa dočkali a vybehli dnes vonku na zasnežený dvor. Síce to bol len jemný poprašok snehu, ale deťom sa ráta všetko a neobišli nás ani otázky o stavaní snehuliakov a bobovaní.

            Veríme, že čoskoro splníme všetky sny a dosýta sa budeme môcť vyšantiť na kopci v bobovaní a stavaní snehuliakov.

            Aj napriek všetkému Vám dnešné úsmevy detí na prvom snehu prinášame vo FOTOABUME 3. 

             

          • Ujo ĽUBO

          • Fotky z akcie s UJOM ĽUBOM Vám prinášame vo Fotoalbume 3. Videa nájdete na našej Facebookovej stránke. 

        • Myslíme EKOlogicky
          • Myslíme EKOlogicky

          • Obchodný reťazec LIDL vyhlásil súťaž v zbere PET fliaš. Výmenou za nazbierané fľaše je novučičké ihrisko pre školu. Škola s najväčším počtom nazbieraných NESPUČENÝCH PET fliaš môže vyhrať výstavbu alebo finančné prostriedky pre svoju školu na výstavbu multifunkčného ihriska. Podmienky sú jednoduché. V období od 01.02.2014 do 28.02.2014 je potrebné uskutočniť zber týchto fliaš a  v obchode LIDL ich vložiť do prístroja, ktorý následne vydá lístoček s počtom odovzdaných fliaš. 

            A čo by sme to boli za školu, keby sme spolu nespolupracovali. Preto chceme poprosiť všetkých priaznivcov, rodičov, kamarátov, deti a známych našej školy, škôlky a gymnázia, aby nám v súťaži pomohli.

            I. variant odovzdania :

            Stačí ak plastové fľaše donesiete do hociktorej budovy našej školy, kde ich následne odvezieme a odovzdáme automatu v LIDL. Lístočky tak odovzdáme garantom Mgr. H. Kľučárovej a PaedDr. E. Nadzamovi, ktorí majú na starosti celú súťaž.

            II. variant odovzdania :

            Ak nakupujete v LIDL, môžte fľaše automatu odovzdať vy a do škôlky doniesť vytlačený papierik, ktorý následne odovzdáme garantom. 

            Veríme, že spolu to dokážeme a vyhráme !

            PS: Je tu šanca vytvoriť ďalší dôvod prečo zveriť Vaše dieťa našej škole. 

          • OZNAM O ZÁPISE DO NAŠEJ MATERSKEJ ŠKOLY

          • Riaditeľstvo CSŠ o.z. CZŠ s MŠ sv. Dominika Savia Vranov nad Topľou podľa § 3 ods. 2 vyhl. MŠ SR č. 306/2008 Z.z. o materskej škole v znení vyhl. č. 308/2009 oznamuje podmienky prijímania detí do materskej školy na školský rok 2014/2015.

            1. Miesto a termín podávania žiadostí:

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na školský rok 2014/2015  vydáva zákonnému zástupcovi dieťaťa materská škola na zápise, ktorý sa uskutoční v MŠ na Dobrianskeho ulici 1494, Vranov nad Topľou

            dňa  18.  februára 2014 v čase od 9.00 do 15.00 hod.

            Forma a priebeh zápisu:

            Zákonný zástupca obdrží na zápise žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy, ktorú s potvrdením  všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnom stave dieťaťa predloží najneskôr do 14 dní vedeniu materskej školy.  Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, ak ide o dieťa s odloženou povinnou školskom dochádzkou, predloží do 15.4.2014 rozhodnutie o odklade PŠD.

            2. Podmienky prijímania detí do materskej školy:

              Do materskej školy sa prijímajú deti spravidla vo veku od troch do šiestich rokov. Rozhodnutie o prijatí dieťaťa do MŠ vydá riaditeľ MŠ najneskôr do tridsiatich dní odo dňa doručenia žiadosti. Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili vek 5 rokov, s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti, ktoré budú po ukončení predprimárneho vzdelávania pokračovať vo vzdelávaní v Cirkevnej základnej škole vo Vranove nad Topľou. Mimo určeného dňa zápisu možno zapísať dieťa do materskej školy aj v ostatných dňoch v čase od 15.2.2014 – do 15. 3.2014, ak sú v materskej škole po prijatí detí na základe zápisu voľné miesta.

          • Ujo ĽUBO

          • Ešte dvakrát sa vyspíme a do našej škôlky vo Štvrtok dopoludnia zavíta obľúbený detský zabávač a spevák detských piesní - UJO ĽUBO. Veľmi sa na ňho tešíme a veríme, že jeho program pre nás bude na 1* :)

          • Ježiško v škôlke

          • Veľké prekvapenie nás dnes čakalo pod stromčekom v škôlke. Už po otvorení dverí sa každému z detí zablysli oči a rozžiaril úsmev na tvári. Pod našim stromčekom sa totiž nachádzalo niečo, na čo sa každé dieťa teší. Boli tam darčeky, ktoré nám nechal Ježiško v škôlke, zatiaľ, čo my sme doma prázdninovali. Výdrž detí bola úžasná. S obdivom stále otvárali dvere a sledovali, či sa darčeky nestratili. Každou minútkou sa na ne pýtali, ale museli vyčkať, kým do škôlky neprišli všetky deti. 

            Až prišla vytúžená chvíľa a deti sa mohli rozbehnúť k stromčeku pre svoje prekvapenia. Veríme, že to, čo našli pod stromčekom Vám už doma povedali :) Od autodráhy, spoločenských hier, formičiek na plastelínu, tvorivých dielničiek, pečiatok, kočiarika, drevených skladačiek, až po abecedu, zvieratká a doktorské kufríky sa dnes rozbaľovalo a skúšalo všetko zaradom. 

            A prekvapenie sme mali aj my p. učiteľky, pretože sme poslúchali a nám Ježiško doniesol niečo, čo nám uľahčí prácu. Ďakujeme p. riaditeľovi PaedDr. Mariánovi Babejovi, že na nás myslí a do škôlky nám zakúpil nové aparatúrne ozvučenie spolu s novým CD - prehrávačom. 

            Fotky z dnešného rozbaľovania si môžete pozrieť v našom Fotoalbume 3. 

          • Zvýšenie zálohovej platby za stravu

          • Chceme pripomenúť rodičom oznam z Decembra 2013, o zvyšovaní stravnej jednotky na dieťa, ktorú určuje vedúca šk. jedálne z MŠ II.

            Tým, že sa táto stravná jednotka zvýšila, je potrebné uhrádzať vyššie zálohové platby za stravu, z doterajších 20 Eur, na terajších 22 Eur na dieťa. Preplatky a nedoplatky sa budú prepočítavať tak ako vždy, v mesiaci Jún 2014, pred koncom školského roka. 

            Ďakujeme za pochopenie.

            V prípade ďalších otázok sa môžte obrátiť na svoju p. učiteľku. 

          • KONIEC PRÁZDNIN

          • Pripomíname blížiaci sa koniec Vianočných prázdnin.

            Naša MŠ bude otvorená 08.01.2014 (Streda) v klasickom čase od 07:00 - 16:00. Tešíme sa na Vás a Vaše deti. 

        • Predškoláci v škole
          • Predškoláci v škole

          • Milí rodičia, v rámci spolupráce s 1. stupňom našej Cirkevnej základnej školy sv. Dominika Savia, sú naši predškoláci pozvaní na vianočné predstavenie a vianočný jarmok, ktorý si pre nás pripravili naši kamaráti školáci. Táto akcia sa uskutoční dňa 19.12.2013 (vo štvrtok) od 09.30 hod v budove 1. stupňa CZŠ na Bernolákovej 92.

            Prosíme rodičov, ktorí majú záujem zúčastniť sa na tejto akcii spolu s dieťaťom, aby kontaktovali triednu učiteľku v MŠ (za účelom dohody o spôsobe prepravy detí). Veríme, že spoločne strávime príjemné predvianočné chvíle.

          • Dôležité oznamy - zmena prevádzkového času

          • Vážení rodičia, z dôvodu nadchádzajúcich vystúpení v našej materskej škole, pri ktorých bude potrebná reorganizácia a príprava priestorov triedy Včielok, Vás chceme poprosiť a zároveň upozorniť na pozmenenú prevádzku vo Štvrtok (12.12), Piatok (13.12) a v Pondelok (16.12). Prevádzka škôlky v týchto dňoch bude od 7:00 do 15:30 hod. 

            Prevádzkový čas sa dotkne aj budúceho týždňa v STREDU 18.12. 2013, kedy bude zmena prevádzky v MŠ od 7:00 do 13:00, nakoľko v tento deň naša škola pre všetkých svojich zamestnancov organizuje predvianočný slávnostný obed a návštevu divadelného predstavenia.   

            Ďakujeme rodičom za pochopenie a dodržanie pracovného času v týchto dňoch. 

            V prípade vážneho problému a komplikáciami s týmto pracovným časom vo vymedzených dňoch, prosíme rodičov, aby situáciu konzultovali s triednou učiteľkou dieťaťa.  Sme kolektív asertívnych učiteľov a veríme, že každý problém má riešenia :), preto sa budeme snažiť všetko vyriešiť. 

          • Vianočné vystúpenia našich detí

          • Milí rodičia, aj keď naše detičky  potrápili v tomto čase nepríjemné choroby, napriek tomu majú pre vás prichystané malé prekvapenie v podobe vianočného vystúpenia. Preto vás srdečne pozývame, aby sme spoločne strávili niekoľko príjemných chvíľ a potešili vás našim vystúpením. Vystúpenia sa uskutočnia následovne: trieda ŽABKY - štvrtok, 12.12.2013, trieda VČIELKY -  piatok, 13.12.2013 a trieda LIENKY - pondelok, 16.12.2013. Všetky vystúpenia začnú o 15.45 hod. v triede Včielok (hlavný vchod do MŠ).

            Tešíme sa na vás !

          • Mikuláš

          • Ozajstnú atmosféru a radosť z príchodu Mikuláša ste dnes mohli cítiť, vidieť a počuť v našej Materskej škôlke. Od rána sme sa pozerali cez okno a vyčkávali návštevu. Zvonenie a úsmev vo dverách sa objavil hneď po desiate. Nastúpení a usadení sme čakali spoločne v triede včielok. Mikuláš mal pre nás prichystané sladké ballíčky a za jeho dobrotu sme mu zaspievali, zarecitovali a venovali darčeky. V krabici pre Mikuláša sa nachádzali naše kresby a vymaľovali sme takisto aj obraz Mikuláša, ktorému sa Mikuláš veľmi potešil. Pravá, nefalšovaná detská radosť sa dnes blysla vo všetkých očkách detí. Práve pre túto radosť sa nám, p.učiteľkám, oplatí ráno vstávať s úsmevom a energiou do ďalších dní. 

            Fotky nájdete vo Fotoalbume3 a videá na našej FB stránke. 

          • Pesničkový Mikuláš

          • Dnes sa naši "veľkí škôlkari" opäť ako každý rok stretli so sv. Mikulášom v dome kultúry. Aj tohtoročný Pesničkový Mikuláš sa niesol v znamení Mikulášskych piesní, vianočných kolied, dobrej nálady a veselého detského smiechu. Mikuláša sprevádzali anjeli, no a samozrejme ani tohto roku nechýbal čert Brumtaláš, na ktorého sme si už akosi zvykli a už sme sa ho ani trochu nebáli. A trochu z dnešnej predmikulášskej atmosféry sme priniesli aj vám v našom fotoalbume. Tak nazrite :)

          • Program tohto týždňa

          • V tomto týždni nás čaká viacero naplno prežitých dní v našej skôlke.

            Už túto STREDU sa veľké deti - včielky a lienky zúčastnia v MsDK na vystúpení - Pesničkový Mikuláš, a preto prosíme rodičov týchto detí, aby sa do škôlky dostavili do 8:15, nakoľko v tom čase deti zo škôlky odchádzajú na predstavenie. Malé deti - žabky ostávajú so svojimi p. učiteľkami v škôlke. 

            Vo ŠTVRTOK sa k nám opäť chystá Zúbková víla, ktorá pre nás ma opäť niečo prichystané a niečo nové nás o zúbkoch naučí. 

            V PIATOK bude veľký deň pre našich malých i veľkých. Už od rána budeme čistiť čižmičky v okienku,spievať a precvičovať básničky, pretože nás navštívi sv. Mikuláš a donesie nám veľké prekvapenie. 

            Aj napriek tomu, že momentálna chorobnosť v našej MŠ je veľmi vysoká snažíme sa pre deti vytvárať bohatý program :)

            Chorým detičkám prajeme skoré uzdravenie a veríme, že aspoň v Piatok budú mocť prísť a pozdraviť Mikuláša do našej škôlky. 

          • Advent u nás

          • Kľakli sme si na kolienka a pri zapálenej sviečke na adventnom venci sme sa spoločne pomodlili a uvedomili si skorý príchod Ježiška do Betlehema. Fotky nájdete vo Fotoalbume 3 a krátke video je na našej Facebookovej stránke :) 
          • Adventný čas

          • Milí rodičia !

            Stojíme na prahu adventu. Srdcom nášho adventu bol, je a ostáva Ježiš Kristus.

            Chystáme sa na oslavu jeho prvého príchodu v Betleheme. Objavujeme tu znovu a znovu, ako úžasne nás Ježiš miluje, učíme sa jeho láske a ako na túto jeho lásku odpovedať svojou láskou. Jednou z našich úloh cez advent je učiť sa tejto pravej láske, deliť sa o ňu o radosť s inými, lebo Ježiš sa prišiel deliť o lásku s nami. Tomu sa chce učiť aj Vaše dieťa. V škôlke na náboženskej výchove dostalo "košieľku pre Ježiška", na ktorej sú nastrihané zúbky. Za každú modlitbu, dobrý skutok, urobenú radosť si má vyhnúť jeden zúbok na košieľke a takto pripraviť darček pre malého Ježiška. Tento darček môže položiť k jasličkám alebo zavesiť na vianočný stromček.

            Chcem Vás poprosiť, milí rodičia, aby ste pomohli Vášmu dieťaťu s touto aktivitou. Zároveň Vám prajem, aby ste prežili požehnaný advent a pri spoločnej modlitbe pociťovali Kristovu lásku a jeho pokoj nech naplní Vaše srdcia i domovy. 

            Sr. Consolata 

          • Nové fotky

          • Vytvorili sme nový fotoalbum s farbami jesene a doplnili do albumu našich oslávencov. Tak sa môžte popozerať na to, aké máme usilovné deti v našej škôlke a ako si navzájom blahoželáme k sviatkom. 

          • Pamiatka zosnulých

          • Dnešný deň nám pripomína všetky ťažké chvíle, keď si Pán povolal do večnosti našich blízkych. Zapaľujeme sviečky na našich hroboch, navštevujeme blízkych, zdieľame smútok a ticho cintorínov spoločne.  Vieme, že v nebi sú naši  priatelia, mamky, ockovia, babky, dedkovia, sestry, bratia, dokonca deti, ktorí si s nami už nesadnú za spoločný stôl a neprežijú s nami radostné chvíle na zemi.

            Sú nad nami, sledujú a ochraňujú naše kroky. Sú našimi anjelmi strážnymi. Preto si v tento deň nepripomíname Haloween, ako to robia iné škôlky a školy, ale v tichu zotrvávame v modlitbe za našich blízkych. 

            Odpočinutie večné daj našim blízkym Pane, a svetlo večné nech im svieti, nech odpočívajú v pokoji. Amen.