• Popoludnie so starými rodičmi

          • Vážení starí rodičia, srdečne Vás pozývame na popoludnie strávené so svojimi vnúčatkami. V spoločnej tvorivej nálade si vyrobíme pár jesenných darčekov, pochutnáme si na voňavej káve a teplom čaji a venujeme svoj čas našim deťom. Tie sa na popoludnie s Vami už veľmi tešia. Veríme, že sa stretneme v hojnom počte s úsmevom na tvári. Veď tento deň bude patriť Vám - naší starkí. 

            Tvorivé dielne so starými rodičmi sú rozdelené nasledovne :

            Malé deti - VČIELKY - Piatok 23.10. 2015 o 16:00 - Hlavný vchod

            Stredná skupina - LIENKY - Utorok 27.10.2015 o 16:00 - Hlavný vchod

            Predškoláci - ŽABKY - Pondelok 26.10.2015 o 16:00 - Hlavný vchod

            Tešíme sa na Vás !

             

          • Milión detí spoločne v modlitbe

          • Vyzývame naše detičky a ich mamičky a ockov k spoločnej modlitbe za pokoj a mier vo svete. Veď najzraniteľnejšie a najnevinnejšie sú práve naše deti. Dokážme spojiť detskú úprimnosť a lásku v modlitbe za krajšiu budúcnosť. Spoločná modlitba svätého ruženca už túto NEDEĽU o 09:00 na mieste, kde sa práve nachádzate.

          • Festival enviromentálných výučbových procesov Šiška 2015

          • V dňoch 01.-02. októbra 2015 som sa zúčastnila festivalu Šiška, ktorý sa koná každoročne v jeseni pod záštitou Slovenskej agentúry životného prostredia a ktorý sa tento rok konal práve v našom meste v hoteli Patriot. Venovaný je učiteľom MŠ,ZŠ,SŠ ako aj všetkým priaznivcom enviromentálnej výchovy. Festival bol plný nápadov, zaujímavých praktických podnetov a prezentácií venovaných prírode, jej ochrane a využívaniu prírodných zdrojov, či krásnych a zaujímavých miest pre zážitky s deťmi a vytváraniu tak u nich pozitívneho vzťahu k prírode. V prednáškach a prezentáciach odznelo množstvo odborných, ale aj praktických informácií využiteľných tak v praxi ako aj v bežnom živote. Mnohé informácie som si mala možnosť vyskúšať hneď na mieste v tvorivých dielňach, kde sme spoločne zhotovili z prírodných a odpadových materiálov hmyzí hotel alebo sme vyrábali z hliny darčekové predmety či tvarovaním drôtikov šperky.

            Milí rodičia,žijeme v dobe rýchleho rastu a predovšetkým konzumným spôsobom života, čo má za následok nepriaznivý vplyv na našu prírodu, prostredie, v ktorom žijeme a v ktorom vyrastajú naše deti. Vyberme sa s deťmi  napr. častejšie do lesa na prechádzku či túru za poznávaním prírody, kedy aj v tomto ročnom období ponúka príroda množstvo nádherných obrazov a využime tak čas s deťmi plnohodnotne. Snažme sa byť preto pre ne vzorom v ochrane a šetrení prírodných zdrojov v každom smere, či je to hádzaním odpadkov patriacich do koša, separovaním odpadu alebo šetrným hospodárením vody pri umývaní rúk či akýmkoľvek iným spôsobom, ktorý šetrí našu matku Zem, na ktorej žijeme všetci spoločne a ktorú tu zanecháme pre ďalšie generácie.

                                                                                                                                                     Mgr.Lucia Hudáková

          • Lienka Meduška

          • Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou nám dnes opäť spríjemnila deň. Na návštevu knižnice sa predškoláci (žabky) veľmi tešili. Počúvali sme príbeh z knihy Meduškine srdiečka, ktorú napísala Elena Čepčeková. Dozvedeli sme sa o tom, ako sa naša kamarátka Lienka chcela zmeniť na iné zvieratko. Z ponaučenia na konci rozprávky už vieme, že najlepšie je byť sám sebou a nesnažiť sa napodobňovať iných. Vyrobili sme si aj papierovú lienku, ktorá s nami letela po meste až do škôlky. Deťom sa aktivita páčila, pretože v knižnici sa cítia ako doma. Ďakujeme Mgr. Marianne Majzlíkovej za pozvanie a celému kolektívu detského oddelenia Hornozemplínskej knižnice za príjemne strávené chvíle. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. 

            Fotografie sa nachádzajú vo fotoalbume 3. 

          • Malé VČIELKY

          • My sme malé včeličky a do škôlky chodíme bez slzičky. 

            Pridali sme fotky našich najmenších detí do fotoalbumu 3. Včielky chodia do škôlky s úsmevom a s radosťou. Aj keď začiatky boli ťažké a v našej škôlke sa trocha ozýval plač, dnes je všetko za nami.  Tešíme sa, že máme v škôlke také pekné deti, ako sú naše Včielky, Lienky a Žabky :)

          • Mliečny deň

          • Keď chcem silný byť, musím mliečko piť !

            V bielom oblečení a s dobrou náladou sme dnes v škôlke preplávali cestu mlieka. Už vieme, čo sa robí s mliekom po dojení, kam putuje a čo sa z neho vyrába. Zvládli sme otázky z kvízu a s kravičkou Evičkou sme sa zoznámili vo výukovom DVD pre deti. Spoločne sme ochutnali rôzne druhy syrov a pochutili sme si aj na mliečnej desiate a mliečnej polievke na obede. Za odmenu dostal každý z nás chutné mliečne MONTE. Mliečny vlak z krabičiek mlieka nás dopravil do mesta Mliečkova, kde nás už čakali kravičky, ktoré sme si vyrobili. Skrátka deň ako vyšitý z mliečneho sveta. Verím, že sa mojim predškolákom budú snívať krásne sny o mlieku a že si z dnešného dňa odniesli domov nové poznatky a chuť na mlieko :)

          • Rodičovské združenie

          • Srdečne Vás pozývame na prvé rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční vo ŠTVRTOK - 17.09.2015 o 16:00 hod., v triede ŽABIEK - hlavný vchod. 

             

          • Orientácia tried v MŠ

          • Podľa zaradenia dieťaťa do triedy je potrebné vedieť, kde sa nachádza trieda, ktorú bude Vaše dieťa navštevovať.

            Trieda VČIELKY - najmenšia veková skupina - nové deti - vstup z boku budovy - 1. vchod - 1. poschodie

            Trieda LIENKY - stredná veková kategória - vstup z boku budovy - 2. vchod - prízemie

            Trieda ŽABKY - predškoláci - vstup od parkoviska pri kostole - hlavné biele dvere

            tešíme sa na Vás a prajeme príjemný štart do nového školského roka. 

          • Jedálny lístok

          • Na našej stránke si od dnes môžte prezerať ponuku jedálneho lístka v danom týždni.

            Nájdete ho na lište vľavo. 

             

          • Organizačné pokyny

          • Nástup do MŠ je v STREDU - 02.09.2015 v čase od 07:00.

            Materská škola je otvorená každý pracovný deň od 07:00 - 16:00.

            Vaše deti je potrebné priviesť do škôlky do 08:20, nakoľko sa v tom čase ukončuje schádzanie detí a nahlasuje dochádzka detí na stravu. Prosíme Vás o rešpektovanie tohto času tak, aby nevznikali nedorozumenia spojené so stravou. 

            Deti majú zabezpečenú stravu už v prvý deň - desiata, obed, olovrant. Do MŠ je zakázané nosiť si vlastné potraviny a jedlo. Pitný režim počas celého dňa majú deti v MŠ zabezpečený v každej triede nádobami s pitnou vodou.

            Vyzdvihnúť svoje deti si môžte od 15:00 do 16:00. Pokiaľ je dieťa nahlásené na poldennú prevádzku alebo adaptačný pobyt, vyzdvihnutie je potrebné dohodnúť ráno s učiteľkou v triede. 

            V prvý deň je potrebné dieťaťu doniesť do MŠ vhodné prezuvky, pohár na pitný režim a pyžamo. Ostatné veci môžte nosiť priebežne. Výtvarné a hygienické pomôcky môžte doniesť v priebehu týždňa, prípade po dohode neskôr. 

            Posteľné prádlo a uteráčiky zabezpečuje MŠ. 

            Prípadné potravinové a iné alergie je potrebné nahlásiť učiteľke tak, aby nedošlo k ublíženiu na zdraví. 

            Každé dieťa má určenú svoju značku - obrázok, pod ktorým sa orientuje v kúpeľni, triede, šatni a na nástenke s výškou a váhou. Jednotlivé zadelené značky pre deti Vám poskytneme vopred, pre lepšiu orientáciu. 

            Veríme, že sme zodpovedali všetky potrebné otázky k organizácii prvého dňa v MŠ.

            Tešíme sa na Vás a prajeme príjemný zvyšok prázdnin bez obáv s úsmevom na tvári. Nezabudnite, že prvý deň nástupu dieťaťa do MŠ je veľmi dôležitý a mal by sa niesť v príjemnej harmonickej atmosfére bez stresu a zhonu. Pomôžete tak nielen sebe, ale aj dieťaťu vstúpiť do novej etapy - nového prostredia. Nebojte sa a vstaňte pravou nohou. :)

            Tešíme sa na Vás.

            Kolektív učiteliek CMŠ.

             

        • Projekt s nadáciou ALLIANZ
          • Projekt s nadáciou ALLIANZ

          • S veľkou radosťou vám oznamujeme, že sme boli úspešní a získali sme grant  od Nadácie Allianz, Dostojevského rad 4 Bratislava vo výške 500 €. 
            Projekt ma názov Malé semafóriky - Lienky, Žabky aj Lienky. Finančné prostriedky môžeme vyčerpať do 16.novembra 2015.

            V rámci projektu zakúpime 54 kusov reflexných viest a 54 kusov reflexných šiltoviek pre našich škôlkárov. Reflexné prvky budeme mať aj my - učiteľky. To všetko preto, aby sme zabezpečili lepšiu bezpečnosť pre naše deti. Byť videní je hlavným cieľom projektu. Ďakujeme tvorcom a realizátorom projektu - Mgr. Alenke Tuľákovej a Mgr.Janke Jedinákovej. 

            Nuž milí rodičia, môžete byť o trošku spokojnejší s našou prácou, lebo vaše deti budú videné pri každej vychádzke, či akcii, ktorú pre ne vymyslíme. Na cestách a chodníkoch budú ako malé semafóriky. 

          • Rozdelenie detí do tried platné od 2.septembra 2015

          • Na našej stránke v záložke "Rozdelenie detí", si môžte prezrieť menný zoznam detí začlenených do jednotlivých tried. Rozdelenie je platné od 2.septembra 2015, pre školský rok 2015/2016. Je potrebné si všimnúť, v akej triede sa dieťa nachádza - resp. v ktorej časti MŠ sa trieda nachádza, aby nedošlo k nedorozumeniam. V tomto školskom roku sú otvorené tri triedy s celkovým počtom detí - 54. Trieda Včielky 16 detí- 2-4 ročné - triedna učiteľka Mgr. Lucia Hudáková, učiteľka Mgr. Baková Simona. Trieda Lienky - 17 detí - stredná skupina - triedna učiteľka Gabriela Mošková. Trieda Žabky - 21 detí - predškoláci - triedna učiteľka Mgr. Jana Jedináková. 

            Tešíme sa na Vás už 02.09.2015 - Streda, v nezmenenom režime od 07:00 - 16:00. 

            Prajeme Vám príjemný zvyšok prázdnin. 

          • Zoznam potrebných vecí pre škôlkarov

          • Čo potrebuje škôlkar pri nástupe do škôlky :

            • Prezuvky
            • Plastový pohár 2x (1ks k dentálnej hygiene, 1ks na pitný režim v triede)
            • Zubnú kefku, zubnú pastu
            • Pyžamo
            • Ramienko (vešiak s plastovým háčikom)
            •  
            • Hygienické potreby : 
            • Toaletný papier  4x
            • Hygienické vreckovky – vyťahovačky  1x
            •  
            • Výtvarné potreby :
            • 1x farbičky (trojhranné, nelámavé)
            • 1x voskovky (žabky nenosiť)
            • 2x lepidlo (tyčinka)
            • 1x nožnice  (len nové deti)
            • 1x plastelína
            • 2x farebné papiere
            • 10x výkres A4
            • 5x výkres A3
            • Vodové farby a štetec č. 10 (len nové deti)
            • 2x náčrtník

             

            • Podľa zváženia rodiča : 
            • Náhradné spodné prádlo
            • Náhradné oblečenie

            Všetky veci, ako sú prezuvky, pyžamo, pohár, kefka, a i. je potrebné označiť menom dieťaťa. 

          • Vyúčtovanie stravy za školský rok 2014/2015

          • V ľavom rohu na lište kliknite na záložku strava preplatky / nedoplatky.

            Prosím rodičov, aby si v nasledujúcich tabuľkách podľa variabilného symbolu našli svoje dieťa a skontrolovali preplatok alebo nedoplatok. Nedoplatok je potrebné uhradiť čo najskôr, a to do 15.07.2015 na účet 2655233154/0200 pod svojim variabilným symbolom. Tým rodičom, ktorí majú preplatok za stravu sa peniaze vrátia na ich účet, prípadne započítajú do nového školského roka (september 2015) podľa toho, ako sa rozhodli. 

          • Budúci školáci

          • "My sme tu všetci jedna rodina, spája nás láska Pána Ježiša."

            Čo znamená rodina v našej škôlke ? Rodina u nás znamená úsmev na tvári, plnú náruč pohladení, utretie sĺz radosti i smútku. Rodina je puto priateľstva, rodina je u nás spoločenstvo, ktoré je neustále v kontakte. Ďakujeme za dnešné rodinné stretnutie všetkých rodičov predškolákov a všetkých detí. Prežili sme krásnu rozlúčkovú akadémiu, pri ktorej nejednému z nás vypadla slza radosti. Naše malé včielky, ktoré boli pod našimi ochrannými krídlami dlhé roky si od septembra nasadia školskú tašku a poberú sa v ústrety novým povinnostiam. Ich úsmevy, radosti i starosti, šantenia i sny budú pre nás spomienkou. Pri každom mene sa nám zjaví tvár a v nej veľa spomienok. 

            Ďakujeme všetkým rodičom - zvlášť mamičkám, ktoré dnes nachystali doslova svadobné pohostenie. Veľmi si vašu pomoc a ústretovosť vážime. Ďakujem pánovi riaditeľovi PaedDr. Mariánoví Babejovi za účasť na dnešnej akadémii a ďakujem pani učiteľkám Alenke a Lucke za to, že spolu s deťmi nacvičili program hodný školákov. 

            Fotky z dnešnej akadémie si môžte prezrieť vo fotoalbume 3. 

          • EKO knižnica

          • Knižnica sa premenila na skládku odpadu, ktorú bolo treba vyseparovať. A čo by sme to boli za deti, keby sme nevedeli separovať. Vieme priradiť materiál k farbe a vieme, že papier patrí do modrej nádoby a sklo do zelenej. Zopakovali sme si to dnes pomocou rozprávky a pomohli sme tak nášmu mestu upratať odpadky. K dosiahnutiu tohto cieľa nám pomohla Hornozemplínska knižnica. Ďakujeme im preto za pekne prežitý deň a za čas, ktorý nám venovali. 

            Fotografie si môžte prezrieť vo fotoalbume 3

          • XIV. ročník Vranovského mládežníckeho maratónika

          • Náročná cesta k pozvánke nás dostala až do cieľa. Po prvýkrát sme sa s našou materskou školou zúčastnili Vranovského maratónika, ktorý každoročne organizuje mesto Vranov nad Topľou a Mestský športový klub. Štafetový beh sme trénovali už v škôlke a nabudené zelené družstvo v podaní chlapcov a dievčat dnes odštartovalo svoj prvý maratón. Získali sme bronzovú a striebornú medailu. Chlapci vo svojej kategórii obsadili krásne druhé miesto a dievčatá svojim odhodlaním uspeli na tretej priečke. Všetkým malým bežcom ďakujeme a veríme, že o rok bude naša škôlka opätovne pozvaná a odštartuje s už nadobudnutými skúsenosťami. Medaily sú ozajstné a radosť z nich veľká. Viac vám prinášame vo fotoalbume. 

          • Návšteva predškolákov v knižnici

          • V stredu 10.06.2015 sa naši predškoláci preniesli do rozprávkova a to priamo v miestnej knižnici. Tam si pre nich šikovní pracovníci z detského oddelenia pripravili maľované čítanie. Hlavnými postavami príbehu boli dvaja myšiaci Tim a Pim, o ktorých deťom napísal náš rodák z Vranova nad Topľou - spisovateľ Ľubo Paľo. Deti si po prečítaní zaujímavého príbehu aj jednu takú myšku vyrobili a veríme, že ňou doma všetkých potešili.