• Predplavecká príprava

          • V dvojtýždňovom intervale od 25.05.2015 do 05.06.2015 sa naši šikovní predškoláci aktívne, s chuťou a radosťou denne zúčastňovali predplaveckej prípravy. Výcvik bol realizovaný pod vedením školenej inštruktorky v bazéne MŠ Okulka, za čo jej patrí naše veľké ĎAKUJEME, za trpezlivosť a získané zručnosti.Predškoláci si zábavnou formou utvárali pozitívny vzťah k vode,osvojili si základy plávania a hlavne sa dosýtosti vyšantili.

          • Malý botanik

          • Vo štvrtok 04.06.2015 sa naše Včielky a Žabky premenili na malých botanikov, ktorí sa v miestnom múzeu zúčastnili prednášky o jarných a lúčnych kvetoch.Prednáška bola obohatená o vizuálnu ukážku kvetín.Deti si získanými informáciami obohatili svoje doterajšie poznatky o kvetoch a o ich liečivých, či jedovatých účinkoch pre zdravie človeka. V závere si deti nakreslili určené kvety a ich kresby boli vskutku vydarené, za čo si zaslúžili pochvalu aj sladkú odmenu.

          • Noc v škôlke

          • Dlhoočakávaná noc v škôlke splnila všetky očakávania. Klobásky nám chutili, zasúťažili sme si v družstvách chlapci - dievčatá a zistili sme, že nerozhodný stav je najlepší. Na diskotéke sme sa vybláznili. Zanechali sme po sebe aj stopy na chodníku, aby všetci vedeli, že naše deti sú odvážne a zvládli spať v škôlke bez rodičov. A čo sme na dvore nečakali, nečakalo ani nás. Malý ježko Dežko sa k nám zatúlal a my sme ho mohli obdivovať v plnej kráse. Sprevádzal nás v hľadaní pokladu, ktorý sme samozrejme našli :) A čo sa nám snívalo ? Netušíme. Noc bola totiž krátka a dopoludnia sme sa pozohrievali na teplých slnečných lúčoch.

            Fotografie Vám prinášame vo fotoalbume . 

          • NOC v škôlke so VČIELKAMI

          • Na známosť sa dáva, mimoriadna zvláštna správa !

            Že naši čmeliaci predškoláci a včielky predškoláčky v Piatok, 05.06.2015, zažijú svoju prvú noc v škôlke bez mamky, bez ocka, len s pani učiteľkami a svojimi kamarátmi. Pre niektorých je to len kvapka v mori, no pre našich predškolákov veľký krok do života školáka. V Piatok totiž nepôjdu domov, ale prežijú nezabudnuteľnú noc v škôlke. Ale viac Vám už nepovieme, pretože je to prekvapenie. Takže predškoláci pobaliť kufre, dať mamke pusu na čelo a huráááááááá do škôlky. 

             

          • Deň detí - výlet v Michalovciach

          • 1. jún - deň, ktorý patrí deťom. 

            My sme si tento sviatok pripomenuli už dnes a pripravili sme pre naše malé i veľké ratolesti deň plný smiechu, radosti, zábavy, zážitkov - bez rodičov :)

            Predstavte si, cestovali sme autobusom a videli sme toho veľmi veľa. Vojaci, hasiči, tank, zbrane, čln, preliezky, trampolína, zmrzlina a postieľka s paplónom dnes boli najžiadanejšie. Určite Vám už veľa stihli doma povedať vaše deti, a to čo si neviete predstaviť, Vám ponúkame vo fotoalbume 3. 

            Ďakujeme rodičom Babinčákovým a celému vojenskému zboru v Michalovciach za to, že sme prežili nádherný deň detí. 

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia. 

            Srdečne Vás všetkých pozývame na rodičovské združenie, ktoré sa bude konať v Stredu, 27.05.2015, v triede Včielok - Hlavný vchod o 16:00. 

             

          • Čo sa u nás chystá

          • Deň detí sa nezadržateľne blíži a my chystáme pre naše zlatíčka deň plný zábavy, radosti, smiechu a zážitkov. Už budúci týždeň v Piatok - 29. mája sa spoločne vyberieme výlet do kasárni v Michalovciach, kde nám všetky záchranné zložky predvedú svoje zdatnosti a tajomstvá ktoré sa za ich bránami skrývajú. Po exkurzii sa vyberieme do Káčerova, ktoré naše deti dobre poznajú a cítia sa tam ako doma. Okolo obeda nasadneme do nášho výletného autobusu a presunieme sa  do našej škôlky, kde na nás bude čakať chutný obed a postieľka. 

            Organizácia dňa

            - schádzanie detí do MŠ do 08:00

            - odchod objednaného zájazdového autobusu z Vranova 8:20 

            - príchod do MI - kasárne 09:00

            - odchod do Káčerova 10:15

            - odchod z Káčerova do VT cca. 12:00

            - príchod do MŠ 12:45

            - nasleduje obed a poobedňajší oddych s prevádzkou do 16:00

            Ďalšie informácie, ako aj vypísanie formulára potrebného k výletu (informovaný súhlas) Vám poskytne učiteľka v triede. 

            Deti majú zabezpečenú desiatu a obed, ako v bežný deň. 

             

          • Doplnenie fotografií

          • Do fotoalbumu Zimné radovánky sme doplnili fotky detí z najmenšej skupiny Lienok. Vytvorili sme taktiež nový album Farebný týždeň, v ktorom sa vám Lienky predstavia vo farebných aktivitách. 

          • Vystúpenie pre mamičky

          • Mama, ďakujem ti za život a za lásku v ňom.

            Chvíle vďaky nepotrebujú veľa slov, stačia skutky. Dnešným skutkom vďaky sa stalo naše vystúpenie. Predstavili sa v ňom všetky naše triedy s rôznorodými tančekmi, piesňami a básňami. Naši najmenší vystupovali, ako veľkí profesionáli a všetko zvládli bez jedinej slzičky. Stredná skupina žabiek tancovala ako v ružovom sne a najväčšie včielky natrhali pre mamku kytičku kvetov. Všetko dopadlo ako malo a z malých nedostatkov krásy sa onedlho už len zasmejeme :) 

            Ďakujeme predovšetkým našim deťom, ktoré zvládli všetko s úžasným nasadením a zanietením. Veď na pódiu sú už ako doma. Ďakujeme všetkým, našim rodičom, ktorí sa akoukoľvek pomocou pričinili o to, aby dnešné vystúpenie bolo nezabudnuteľným. Veríme, že onedlho sa opäť stretneme v takom hojnom počte pri ďalších zaujímavých akciách. 

            Fotografie z dnešného dňa si môžte prezrieť vo fotoalbume 3 - Vystúpenie pre mamičky

             

          • DEŇ MATIEK

          • Milé naše mamky, blíži sa Váš sviatok veľký !

            A preto Vás pozývajú vaše detičky na program bohatý na básničky a pesničky. Chystali sa veľkí i maličkí, aby Vám od radosti utierali slzičky. Preto si voľno v práci vybavte a do Katolíckeho kultúrneho domu sa ponáhľajte vo ŠTVRTOK 07.05. 2015 o 15:30. 

            Budeme sa tešiť, ak nás prídete odmeniť potleskom a úsmevom.  

          • Deň ZEME v našej škôlke

          • 22.04. je deň, ktorý patrí našej planéte Zem. Zemi, ktorú by si mal každý z nás vážiť a hlavne sa o ňu aj starať. Aspoň v tento deň by sme si mali uvedomiť, že najkrajšie veci na  zemi sú zadarmo. A preto sme sa dnes rozhodli vštepiť deťom cit pre ochranu prírody.

            Deň sme naplnili rôznymi aktivitami. Hneď z rána sme spoločnými silami vytvorili plagát s otlačkami našich rúk, ktoré chcú prispieť ku skrášleniu našej prírody. Neskôr sme vytvárali EKO zvieratko z odpadového materiálu. Neverili by ste, aká krásna korytnačka sa dá vyrobiť z PET fľaše. Hneď ako sme nabrali silu zo sladkej desiaty, pustili sme sa vonku do upratovania dvora. Kreslili sme kriedami na chodník, sadili sme kvetiny a samozrejme sme podporili aj súťaživého ducha a snažili sa prekonať samých seba.

            V závere sme si zaspievali pesničku o zemeguli a vytvorili živú zemeguľu. Každá ruka sa nám dnes zišla a pomáhala. Deti prejavili úžasnú ochotu pracovať a za to si zaslúžili medailu pre malého ochranára. 

            Veríme, že dnes budú zaspávať sladko, po dni plnom zážitkov, s úsmevom na perách a medailou pod vankúšikom. 

            Fotky z dnešnej akcie nájdete vo FOTOALBUME 3. 

          • 22.apríl- Deň ZEME

          • Deň Zeme sa blíži a my opäť chystáme "zelenú stredu". Preto prosíme rodičov, aby v detskom šatníku našli niečo zelené a nachystali tak našich malých zelených ochranárov v STREDU - 22. apríla do našej škôlky. Spoločne sa budeme snažiť deti naučiť, čo pre nás znamená príroda a prečo ju treba chrániť :)

          • Zateplenie prednej časti budovy - výstraha pred nebezpečenstvom !

          • Od dnešného dňa začali prebiehať na našej MŠ práce spojené so zateplením prednej časti budovy. Preto chceme upozorniť rodičov, aby dbali na bezpečnosť pri vstupe do MŠ a dávali pozor na zvýšené riziko nebezpečenstva v okolí budovy. 

            Ďakujeme za pochopenie. 

          • Veľký Piatok - deň umučenia Ježiša Krista

          • Trojdnie pokračuje Veľkým piatkom - dňom utrpenia, ukrižovania a smrti Ježiša Krista. V rímskokatolíckych chrámoch sa v tento deň neslúži svätá omša, oltáre sú bez chrámového rúcha. Všetci veriaci sa postia od mäsitých pokrmov a najesť sa možno za deň len raz do sýtosti. Je to deň osobitne zasvätený spomienke Ježišovho utrpenia a smrti na kríži. Je to deň pôstu, pokánia a jediný deň roka, kedy sa neslávi Eucharistická obeta. Namiesto nej sa koná liturgia umučenia Pána, ktorá pozostáva z bohoslužby slova, slávnostnej modlitby veriacich, z poklony Svätému krížu a sv. prijímania. Ježišovu smrť nám pripomína aj liturgická farba - farba krvi. V tento deň sa čítajú alebo spievajú pašie.

          • Zelený štvrtok - pamiatka Pánovej večere

          • Podstatou Zeleného štvrtku je spomienka na ustanovenie sviatosti Oltárnej i sviatosti kňazstva. Na Zelený štvrtok predpoludním biskupi na pamiatku ustanovenia sviatosti kňazstva slúžia sväté omše so všetkými kňazmi svojich diecéz. Táto svätá omša sa nazýva Missa chrismatis. Pri týchto omšiach posväcujú aj tri druhy oleja: krizmu, olej katechumenov a olej chorých. Olej je znamením sily. V liturgii sa olej používa pri krste, birmovaní, sviatosti pomazania chorých a pri vysvätení kňazov.

            Vo štvrtok večer slávil Ježiš Kristus poslednú večeru so svojimi učeníkmi. V tento večer ustanovil dve sviatosti: kňazstva a eucharistie, resp. premenil chlieb a víno na svoje telo a krv. Súčasne takto odovzdal apoštolom kňazskú moc so slovami „Toto robte na moju pamiatku“.V Zelený štvrtok sa večerná svätá omša slávi na pamiatku ustanovenia Sviatosti Oltárnej, známa obradom umývania nôh dvanástim mužom. Týmto dňom, ktorý dostal svoje pomenovanie pravdepodobne podľa zelene v Getsemanskej záhrade, kde sa Ježiš Kristus modlil pred svojim zatknutím vojakmi, začína Veľkonočné trojdnie.

            Vo štvrtok prestávajú zvoniť zvony, ako znak spoluúčasti s utrpením Krista. Ich zvuk sa ozve až na slávnostnú Glóriu na vigíliu vzkriesenia na Bielu sobotu a namiesto nich sa používajú rapkáče. Po skončení svätej omše si pripomíname Pána Ježiša, ako v Getsemanskej záhrade bdie v modlitbe. Apoštoli od únavy zaspali a Ježiš zostáva celkom sám, opustený. Túto udalosť symbolizuje nielen otvorený prázdny svätostánok, zhasnuté večné svetlo pred ním, ale aj obnažovanie oltárov a odnášanie všetkých predmetov z nich. Obnažená oltáre symbolizujú opustenosť Krista v Getsemanskej záhrade.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Oznamujeme rodičom, že materská škola prerušuje prevádzku z dôvodu Veľkonočných prázdnin od 02.04.2015 - 07.04.2015. Nástup detí do MŠ je v STREDU 08.04.2015, v obvyklom čase od 07:00 - 16:00. 

            Zároveň Vám želáme požehnané prežitie Veľkej noci a veľa krásne prežitých chvíľ s Vašimi blízkymi. 

          • Dnešní ľadoví korčuliari

          • Ich priateľmi sú korčule, ich tempo je raketové, pády ich nebolia a najväčším nepriateľom je hlad. To sú naše deti - malí ľadoví korčuliari. S úžasným nasadením sme dnes zdolali ľad v Trebišove spoločne s našim 1. stupňom CZŠ. Hlavnými hrdinami boli deti z triedy včielok- Rebeka, Oleg, Šimon, ku ktorým sa pridala jedna žabka - Tobias. 

            Viac Vám ponúkame vo videu : https://www.facebook.com/video.php?v=625911997540799 

          • Jubileum

          • "Sto rokov, sto rokov, nech žije nám ! "

            Dnes sa dožíva svojho krásneho životného jubilea Jozef Počekajlo, ktorý u nás v škôlke pôsobí pod menom "ujo školník".

            Chceme mu preto k jeho krásnym 60. narodeninám popriať veľa Božieho požehnania, veľa zdravia, veľa úsmevu na perách a spokojný život bez starostí.

            Ďakujeme mu nielen za jeho šikovné ruky, ktoré všetko opravia, ale aj za dobrú náladu, pomoc a ochotu pri zveľaďovaní priestorov MŠ nielen v interiéri, ale aj vonku v exteriéri. 

          • Knižnica s ľudovou rozprávkou

          • Dnes sa naše Včielky - predškoláci vybrali s pani učiteľkou Alenkou a Luckou do mestskej knižnice. Keďže je 16. marec dňom ľudovej rozprávky, aj program v knižnici tomu nasvedčoval. Po privítaní p. riaditeľkou, sme si pozreli krátku dramatizáciu ľudovej rozprávky: "Hrnček, var !" s trochu netradičným koncom. Následne nás p. knihovníčka vyskúšala ako poznáme ľudové rozprávky podľa krátkych úryvkov, ktoré nám čítala - a verte, uhádli sme všetky. No a tiež sme sa dozvedeli, ako sa volal najznámejší zberateľ ľudových rozprávok - predsa Pavol Dobšinský. V knižnici sa nám tak páčilo, že sme z nej ani nechceli odísť. 

            Ďakujeme tetám knihovníčkam za veľmi pekný program. Určite sa do knižnice budeme rady vracať.