• Škôlkari na dopravnom ihrisku

          • Dnes boli naši škôlkari na dopravnom ihrisku. Určite už viete, že bolo super, lebo všetky deti vítali svojich rodičov s úsmevom na tvári a vysvetľovali im ako sa vozili na parádnych kolobežkách a ešte parádnejších štvorkolkách. No okrem super jazdy sme si s tetou z autoškoly "Madura" zopakovali základné pravidlá pre chodcov a cyklistov a tiež sme sa naučili zopár nových dopravných značiek. No a keďže aj počasie nám dnes prialo, aj vychádzka mestom bola príjemná. Ak ste zvedaví ako sme sa dnes mali, máme pre vás vo fotoalbume 3 kopec fotiek. 

          • Prázdniny v MŠ

          • Oznamujeme všetkých rodičom, že od Stredy 30.10.2013 do Nedele 03.11.2013 škôlka nebude v prevádzke z dôvodu prázdnin. Nástup do MŠ je v Pondelok 04.11.2013. Ďakujeme za pochopenie a prajeme príjemné prežitie voľných dní.

          • Fotky z vystúpenia :)

          • Fotky z vystúpenia sú nahodené na našej stránke FOTOALBUM 3. Chceme sa veľmi pekne poďakovať p. Gurtlerovej za fotenie celého vystúpenia. Ochotne a s úsmevom sa podujala na fotenie našich - vašich detí a vznikli z toho krásne zábery. Ďakujeme. 

          • Milá babka,milý dedko, ďakujeme Vám za všetko !

          • Aj dnešok nás presvedčil o tom, že babky a dedkovia sú našimi pokladmi. Naši najmenší s najväčšou snahou predviedli všetko, čo sa naučili. Tancovali, spievali, hrali divadielko a čo bolo hlavné, na pódium vystúpili s veľkým odhodlaním a láskou v srdci.

            Všetky pani učiteľky sú na svoje deti hrdé a ďakujú rodičom, že nám ich poklady zverili do opatery v škôlke. 

            Už zajtra si tieto momenty budete môcť pripomenúť fotkami. 

            Chceme takisto poprosiť rodičov,ktorí majú z vystúpenia krátky videozáznam, aby sa oň s nami podelili buď osobne pri p.uč Janke Jedinákovej alebo mailom na skolkavranov@gmail.com

            Ďakujeme za spoločne prežité popoludnie. 

          • Pozvánka pre starých rodičov

          • Vnúčence Vaše pozývajú Vás, spoločne stráviť pekný čas.

            Kedy: 24.10.2013

            Kde: V Katolíckom kultúrnom dome

            Čas: 15:30 hod.

            Tešíme sa na Vás!

          • VÝSLEDKY VOLIEB DO RADY ŠKOLY

          • Dnešné oficiálne sčítanie hlasov pod dozorom volebnej komisie po včerajších voľbách ukázalo, že novou členkou Rady školy za našu MŠ sa stala Ing. Adriána Vidová.

            Blahoželáme. 

          • Zubný bacil CECIL

          • ,,Vedie, vedie, cesta nová, do mestečka Poriadkova. Kto chce s nami cestovať musí čisté zúbky mať. "

            V tomto duchu sa niesol dnešný deň, pretože k nám zavítala teta Lenka, ktorá je odborníčkou v čistení zúbkov. Prišla nám do škôlky porozprávať o tom, ako správne si máme naše zúbky čistiť, prečítala rozprávku o zubárskom kresle a prakticky nám ukázala ťahy kefkou. A ujo Jano, jej pomocník si s nami zaspieval pesničku o zdravých zúkoch. Deti tak odišli domov s poznaním zlého kamaráta- bacila Cecila, ktorý im robí kazy na zúbkoch. 

            Veríme, že po dnešku si deti nájdu bližšiu cestu k zubnej paste a kefke a o svoje zúbky sa budú svedomito s našou a vašou pomocou starať. 

            Fotografie nájdete vo FOTOALBUME 3. 

          • VOĽBY DO RADY ŠKOLY - UŽ ZAJTRA !

          • Už zajtra ráno spúšťame voľby do rady školy v našej MŠ. Každý rodič sa do volieb môže zapojiť v triede, ktorú navštevuje jeho dieťa. Pani učiteľky vám odovzdajú volebný lístok, na ktorý je potrebné napísať meno rodiča, o ktorom si myslíte, že je vhodným kandidátom a zástupcom Vás rodičov v rade Cirkevnej spojenej školy za našu MŠ. Lístok potom vhodíte do urny a po odbití 16:00 sa hlasy spočítajú. Kandidát s najvyšším počtom hlasov, sa stáva našim zástupcom v rade školy. Každý rodič môže voliť iba raz, aj napriek tomu, že jeho deti navštevujú dve rôzne triedy MŠ. 

            Tešíme sa na Vás už zajtra, pri volebnej urne :)

          • Voľby v našej MŠ do RADY ŠKOLY

          • Rada školy pri Cirkevnej spojenej škole, Školská 650, 093 02 Vranov nad Topľou
             
            Oznámenie o konaní volieb
             
            Oznamujeme všetkým rodičom detí cirkevnej materskej školy, ktorá je 
             
            súčasťou Cirkevnej spojenej školy, Školská 650, 093 02 Vranov nad Topľou, že 
             
            sa v dňoch 14.10.2013 - 16.10.2013 uskutočnia nové voľby člena Rady školy.
             
            Dôvod konania volieb : Zaniknutie členstva v školskej samospráve 
             
            v zmysle §-25 ods. 12 písm e) – dieťa zvoleného zástupcu rodičov prestalo byť 
             
            žiakom materskej školy. 
             
            Prosíme, aby jeden z rodičov detí v materskej škole na volebný lístok 
             
            napísal meno kandidáta a vhodil ho do pripravenej urny.
             
             Každý rodič má 1 hlas, aj napriek tomu, že materskú školu navštevujú 
             
            súrodenci.
             
             
            Volebná komisia v zložení : 
             
            PaedDr.Róbert Majzlík, 
             
            Mgr. Mária Demetrová a 
             
            Mgr. Darina Babjačková otvoria volebné urny a spočítajú hlasy. 
             
            O výsledku hlasovania vás budeme informovať. 
             
            Zasadnutie Rady školy za účasti nových členov sa uskutoční v piatok
             
            18.10.2013 o 15.00 hod. v budove gymnázia na Rodinnej oblasti.
             
             
            Rada školy
          • Keď sme sa v škôlke fotili

          • Čo sme nafotili, sme už aj zverejnili. A všetko nájdete na našej novej podstránke vo FOTOALBUME 3. Všedné dni sme zachytili okom fotoaparátu a chceme sa o ne s vami podeliť. Veríme, že na našej novej podstránke sa rýchlo zorientujete,pretože od tohto dňa tam budeme uverejňovať všetky fotografie. 

            Odkaz nájdete na ľavej strane lišty - Fotoalbum3. 

          • Naši veľkí s našimi malými

          • Ani v novom roku neleníme a už od začiatku sa snažíme deťom vytvoriť bohatý program zážitkov. Včera sme mali návštevu z našej veľkej školy. Gymnazisti z našej spojenej školy nás prišli naučiť, čo sa naučili. Prvá pomoc sa vždy zíde, a preto je dobré udržať si ju v hlávke už odmalička. Spočiatku sme ani nevedeli, že to bude taká sranda. Po základných informáciách a názorných ukážkach sme sa rozospievali, roztancovali a vybláznili. No povedzte, nieje naša škola výhodná ? Či ste malý, a či veľký patríte do našej školy. Fotky z ďalšieho zaujímavého dňa vám prinášame vo fotoalbume2. 

          • Rodičovské združenie

          • Oznamujeme všetkým rodičom, že 5.septembra (štvrtok) o 16:00, sa uskutoční rodičovské združenie, na ktorom budú prebrané všetky dôležité informácie ohľadom diania a fungovania MŠ. Preto Vás srdečne pozývame. Združenie sa bude konať v triede VČIELOK (hlavný vchod od parkoviska). Teší sa na Vás vedenie školy a celý kolektív učiteliek. 

             

          • Oznam

          • Upozorňujeme rodičov, ktorí vozia deti do materskej školy autom, že prístup na parkovisko za bazilikou (od pošty) je počas prvého septembrového týždňa zablokovaný. Môžete využívať cestu zo zadnej strany MŠ (od Domu farieb), kde bola dočasne odstránená zábrana na prejazd áut.  Ďakujeme za pochopenie.

          • Definitívny zoznam umiestnenia detí do tried

          • Po vzájomnom prerokovaní a kompetentnom zvážení všetkých predispozícií detí, prešlo naše zaradenie detí do tried malými zmenami. Preto prosíme Vás, milí rodičia,aby ste si ešte raz pozreli, v akej triede je Vaše dieťa zaradené a vyhli sa tak zbytočným nedorozumeniam. Zoznam je platný od 02.09.2013(Pondelok).

            Ďakujeme za pochopenie a veríme, že so zaradením detí budete spokojní :)

             

            Tešíme sa na Vás. Celý kolektív CMŠ

          • Pár slov k adaptácii detí

          • Keďže začiatok školského roka sa nezadržateľne blíži, určite rastú aj obavy najmä u tých  rodičov, ktorých dieťatko po prvý krát nastúpi do našej materskej školy. Prinášame vám preto niekoľko viet o adaptácii detí na materskú školu a chceme vás ubezpečiť, že urobíme všetko preto, aby sme vašim deťom čo najviac uľahčili toto adaptačné obdobie.

             

            Vstup dieťaťa do materskej školy je veľká zmena v živote dieťaťa i rodiča. Dieťa sa ocitá v novom prostredí, v novej budove, priestoroch, prichádza do kontaktu s novými tvárami.

            Každé dieťa je výnimočné, jedinečné. Navyše keďže deti sú v tomto veku vo vývoji, ich adaptácia na prostredie tak závisí aj od detskej povahy. Okrem nej v adaptačnom procese zohráva významnú úlohu aj príprava na škôlku.

            Adaptácia trvá zväčša 3-4 týždne. Pre uľahčenie prechodu adaptácie si dieťa môže priniesť so sebou obľúbenú hračku, alebo vec, ktorá mu pripomína domov. Lepšie sa na nové prostredie adaptuje v skupine, v ktorej je ďalšie známe dieťa, prípadne súrodenec.

            Medzi najčastejšie prejavy nespokojnosti patrí plač a hnev. Rodičia sa stretávajú každé ráno s tými istými situáciami. Dieťa plače, nechce sa „odlepiť“ od matky, sťažuje sa na bolesti bruška, má zvýšenú agresivitu a iné. Tieto reakcie sa u mnohých detí vyskytujú na začiatku a postupne pominú.

            Prvý adaptačný týždeň je pre dieťa orientačný, čo znamená, že sa orientuje v materskej škole, pozoruje deti, aktivity. V druhom týždni sa začína presadzovať, začínajú sa prvé kontakty, dieťa začína komunikovať a v treťom týždni sa zvyčajne dieťa „upokojuje“, je istejšie v prostredí.

            K rýchlejšej a úspešnej adaptácii dieťa potrebuje cítiť podporu, istotu, lásku zo strany rodičov, podporovanie ho v samoobslužných činnostiach i v sociálnej interakcii s inými deťmi, poskytnúť mu odlúčenie, umožniť zoznámenie so škôlkou a pozitívne ho motivovať. Citlivý,  láskavý a odborný prístup zo strany učiteliek, vytvorenie vhodnej atmosféry v samotnej škôlke taktiež prispeje k lepšej adaptácií.

            Autor: Mgr. Klaudia Orviská

             

          • Školenie v Tatrách

          • V Pondelok sme oficiálne odštartovali maximálnu prípravu na nový školský rok. Avšak tento rok bol nezvyčajný, pretože sme sa zúčastnili školenia v Tatrách, ktoré sa venovalo zvládaniu záťažových situácií v školstve. Školiteľkou bola úžasná p. Fedorová, ktorej vďačíme za nové skúsenosti a rady do našej praxe. Veríme, že tento pobyt nás nabudí k dosahovaniu lepších výsledkov v našej škôlke. Z nášho školenia, v ktorom sme nabrali aj novú duchovnú silu Vám prikladáme aj malú fotku. Veríme, že sa na nás tešíte minimálne tak,ako my na Vás. Veď sa stretneme už v PONDELOK 2.9. 2013 v našej škôlke 
             
             

             

          • Upozornenie

          • Milí rodičia, chceme  ešte upresniť, že deti, ktoré už navštevovali našu MŠ nemusia nosiť niektoré veci zo zoznamu, ktorý sme tu uverejnili. Ide napríklad o nožnice, ramienko na zavesenie pyžamka či plastový  pohár. Pokiaľ si ich deti na prázdniny zobrali domov, je potrebné ich nanovo doniesť.  

          • Čo potrebuje škôlkar pri nástupe do MŠ

          • Tu je  zoznam vecí, ktoré bude potrebovať vaše dieťa pri nástupe do MŠ:

            - prezuvky (pevná obuv - nie vsuvačky)

            - pyžamo

            - plastový pohár, zubnú kefku a pastu

            - hrebeň

            - ramienko s plastovým háčikom 

            - hygienické vreckovky - celé balenie, toaletný papier -3ks, servítky- 1ks

            - 10 malých výkresov (A4), 5 veľkých výkresov (A3), náčrtník

            - nožnice

            - voskovky

            - vodové farby

            - platelína

            - farbičky- TROJHRANNÉ  NELÁMAVÉ !

            Podľa zváženia rodiča - u starších detí, u trojročných - povinne

            - náhradné spodné oblečenie

            - veci na prezlečenie

            Veci ako prezuvky, pyžamo, pohár a kefku je potrebné označiť menom dieťaťa. V prvý deň nástupu do MŠ je potrebné priniesť najmä prezuvky a pyžamo, všetko označené menom a priezviskom.

            Sledujte priebežne našu stránku, na ktorej budú pribúdať v posledný prázdninový týždeň nové informácie.

            Želáme vám ešte pekný zvyšok prázdnin a dni plné slniečka a oddychu.

             

          • Rozdelenie detí do tried

          • Na našej stránke, vľavo na lište pod názvom ROZDELENIE ŽIAKOV si už teraz môžte nájsť predbežné rozdelenie detí do tried. V prípade nejasností a ďalších informácií nás kontaktujte :) 

          • Komu sa nelení,tomu sa zelení :)

          • Motto tohto týždňa v našej škôlke znelo : ,,Komu sa nelení, tomu sa zelení " :) Platilo to v každom priestore našej škôlky od prízemia až po poschodie...Pomaly sme sa opäť rozbehli a začali naplno pripravovať priestory pre naše deti. Najväčšou rekonštrukciou prešla trieda najmenších detí na prvom poschodí, ktorá dostala nový koberec, nové steny a jedno veľké prekvapenie, z ktorého nám padli sánky. Jedna milá teta k nám prišla na dvojdňovú návštevu a po jej odchode na stene ostalo prekvapenie. Chcete vedieť aké ? nájdete ho v obrázkoch hlavnej stránky....Veríme, že naši najmenší sa potešia a že takéto skvelé nápady nám ostanú aj počas celého roka. Už sa na Vás tešíme :)