• Poďakovanie

          • Dnes  nám v škôlke pribudli dva kadernícko-kozmetické stolíky pre deti. Už od rána boli nonstop obsadené kaderníčkami a ich klientmi smiley.  

            Naše poďakovanie patrí  p. uč. Viliamovi Jedinákovi  z našej CSŠ za jeho dobrý nápad, ochotu a čas, ktorý venoval ich zmajstrovaniu.

            Ešte raz vrelá vďaka.  T.

             

          • Oznam pre mamičky a detičky

          • Mamičky, oznam pre vaše detičky : 

            Do škôlky sa môžete tešiť od 8.januára 2013 (utorok).

            My sa Vás už nevieme dočkať, určite ste vyrástli počas prázdnin. Prevádzka bude v klasickom čase od 7.00 hod. do 16.00 hod.

            Vaše pani učiteľky.

          • Zápis do 1.ročníka

          • Oznamujeme všetkým rodičom, že slávnostný zápis do našej cirkevnej základnej školy sa uskutoční vo štvrtok 24.januára 2013 v čase od  14.30 hod. do 17.30 hod. v budove 1.stupňa základnej školy (Bernolákova92).

            Zapísať svoje dieťa môžete aj denne u pani zástupkyne Mgr. Anny Ďuríkovej  - kontakt 4421300, mail : czsvranov@gmail.com.

        • A predsa sme sa dočkali
          • A predsa sme sa dočkali

          • Darčeky pod stromčekom nám už od včera ťahali očká a dnes sme sa predsa dočkali a mohli si ich otvoriť. Pre každú triedu sa našli hračky, ktoré deťom vyčarili úsmev na tvári. Veď posúďte sami. Fotky nájdete vo fotoalbume2 - Zima je zimička,alebo čo robíme v Decembri.

          • Predškoláci na návšteve u školákov

          • Dnes mali predškoláci veľký deň. Po prvýkrát uvideli veľkú školu s veľkými školákmi. Boli sme sa totižto pozrieť na program a Vianočné trhy na našej  Cirkevnej základnej škole, na Bernolákovej ulici - 1.stupeň.

            Najprv nás uvítal pán riaditeľ PaedDr. Marián Babej, ktorý si deti získal milým slovom. Potom pre nás vystúpili so svojim Vianočným predstavením deti z prvého stupňa.  A nakoniec sme si prešli a obzreli všetky triedy, v ktorých sa uskutočnili Vianočné trhy.

            Zakúpiť sme si mohli rôzne pozornosti, hračky a výrobky našich žiakov. Všade v škole panovala predvianočná nálada a veľmi milý prístup našich kolegyniek z 1.stupňa. Ďakujeme im za príjemne strávené dopoludnie, na ktorom sa zúčastnili aj niektorí naši rodičia.

            Ďakujeme p.Mitaľovej, p.Šmajdovej, p.Kaščákovej, manželom Demčákovým a našej pani zástupkyni Alenke Tuľákovej za odvoz a prívoz detí zo škôlky do školy a späť. Ušetrili nám tak naše nôžky.

            Fotky z dnešného dopoludnia si môžete prezrieť vo fotoalbume2 - Návšteva predškolákov u školákov.

        • Vianočná akadémia detí
          • Vianočná akadémia detí

          • A predsa sa všetko vydarilo...dlho očakávaná chvíľa nadišla včera. Všetky deti na čele s nami, pani učiteľkami sme sa na včerajší deň mimoriadne tešili. Od rána bolo počuť v triedach vianočné piesne, detský spev, básničky a to všetko pre Vás naši ockovia a mamičky.

            Snažili sme sa vyčariť Vám úsmev na tvári a spríjemniť Vám tento blížiaci sa Vianočný čas. Sme veľmi radi, že ste nás prišli podporiť v takom hojnom počte a zároveň veríme, že nabudúce Vás bude ešte viac. 

            A čo viac dodať ? Mamky a ockovia, máte úžasné deti. Ďakujeme Vám za to, že my pani učiteľky máme tú česť byť pri ich raste, pozerať sa na každý ich úspešný krok a byť ich malou súčasťou.

            Aby sme vám aspoň trošku priblížili včerajšiu atmosféru, vytvorili sme nový album - Vianočná akadémia, v ktorom nájdete množstvo fotiek, ktoré nafotila p. Gurtlerová a my je za to chceme poďakovať. Vážime si Vašu pomoc. 

            A odmena ? Nebojte sa, už zajtra si deti nájdu prekvapenie pod Vianočným stromčekom v MŠ v podobe hračiek, ktoré im budú určite spríjemňovať dni v škôlke. Je sa určite na čo tešiť. 

            Videa nájdete na našej stránke Facebook. Odkaz :

            http://www.facebook.com/pages/Cirkevn%C3%A1-matersk%C3%A1-%C5%A1kola-Vranov-nad-Top%C4%BEou/194329994032337

            Ak nám chcete poslať alebo poskytnúť aj Vaše video záznamy, budeme len radi.

             

             

             

        • Pozvánka na Vianočné vystúpenie
          • Pozvánka na Vianočné vystúpenie

          • Srdečne Vás pozývame na Vianočnú akadémiu detí, ktoré si pre Vás pripravili bohatý program. Spoločne tak zabudneme na všetky problémy a priblížime si Vianočnú atmosféru.

            Program sa uskutoční 17.12.2012 - PONDELOK o 15:30,v Katolíckom kultúrnom dome.

            Tešíme sa na Vás.

          • Prerušenie distribúcie elektriny

          • Na základe oznamu Cirkevnej servisnej spoločnosti, Kapitulská 11  Bratislava, dávame ešte raz do pozornosti oznam, že dňa 18.12.2012 bude prerušená distribúcia elektriny pre odberné miesto Dobrianskeho 1494 Vranov nad Topľou (sídlo našej MŠ). Na základe tohto oznamu rozhodol riaditeľ školy PaedDr. Marián Babej o prerušení prevádzky materskej školy v tento deň. Ďakujeme za pochopenie.  T.

          • Nový fotoalbum

          • Vytvorili sme pre Vás nový fotoalbum, s názvom Zima je zimička...alebo čo robíme v Decembri... V tomto fotoalbume nájdete zimné radovánky na snehu, akcie v škôlke, ale aj aktivity s deťmi z tepla triedy. 

            A hneď dnes sme tam umiestnili fotky z mini vystúpenia pre OKRESNÝ SÚD vo Vranove nad Topľou . 

            Tešíme sa na Vašu účasť a fotky budeme dopĺňať pravidelne :)

          • Všetko najlepšie

          • Milá naša pani učiteľka Lucka, chceme ti k tvojim dnešným meninám popriať všetko najlepšie, veľa zdravia, štastia, lásky, Božieho požehnania a skorý návrat z materskej dovolenky k nám deťom a kolegynkám učiteľkám. Myslíme na teba a vyprosujeme ti veľa Božích milostí.

            Tešíme sa na každú tvoju návštevu. 

            Tvoje kolegynky Janka a Janka, Danka a Simonka, Alenka a Gabika a všetky deti od najmenších po najväčšie. 

        • Ako sme piekli perníky ...
          • Ako sme piekli perníky ...

          • Už od rána sme v našej škôlke pilne pracovali na tom, aby sme vytvorili pravú Vianočnú atmosféru. Najprv sme spoločne zdobili stromček a neskôr sme sa pustili do pečenia sladkých perníkov. Deti boli úžasné, práca im šla od ruky. Z chlapcov sa stali majstri pekári a z dievčat slečny pekárky. Celá škôlka miesila cesto, vaľkala valčekom, vykrajovala a nakoniec ukladala na plech sladké dobroty. Vôňa sa šírila celou triedou, chodbou, dokonca až vonku bolo cítiť perníky. 

            A na vôňu našich perníčkov sme dokonca privolali vzácnu návštevu. Po prvýkrát k nám zavítal ThLic. Štefan Albičuk - dekan Farnosti Juh vo Vranove nad Topľou. A predstavte si, doniesol nám lízanky a obrázky do našej modlitebnej knižky. A keď už sme mali takú vzácnu návštevu, predniesli sme pár básničiek a zaspievali pesničky, aby nám bolo veselo.

            A aby ste nám verili, nakuknite do nášho fotoalbumu2 (Ako sme piekli perníky)

          • HARMONOGRAM TÝŽDŇA - POZOR ZMENY !

          • Dovoľujeme si Vás upozorniť na zmenu v týždni od 17.12.2012 - 21.12.2012. Zmeny sa týkajú prevádzky MŠ.

            PONDELOK 17.11. 2012 - Vianočná akadémia detí (vystúpenie), o 15:30

            UTOROK 18.12.2012 - MŠ JE MIMO PREVÁDZKY z dôvodu prerušenia elektrickej energie v celom objekte MŠ a okolitých budovách.

            STREDA  19.12. 2012- Prevádzka MŠ je do 13 : 00, avšak deti majú stravu riadne zabezpečenú (desiata, obed), prosíme rodičov, aby si svoje deti vyzdvihli do tohto času, vo         výnimočnom prípade je možné vyzdvihnutie do 13:30, po dohode s p. učiteľkou. 

            ŠTVRTOK 20.12.2012 - Riadna prevádzka, bez obmedzení. Predškoláci sa zúčastnia programu, ktorý si pre nich pripravili žiaci CZŠ Bernoláková (1. stupeň). Účasť je možná aj s rodičmi, preto budeme radi, ak sa k nám milí rodičia pripojíte. Ostatné triedy (žabky a lienky )majú klasickú prevádzku bez obmedzení alebo zmien. 

            PIATOK 21.12.2012 - Riadna prevádzka MŠ 

             

            Ďakujeme za pochopenie, veríme, že Vám nespôsobíme ťažkosti, ale tieto obmedzenia sú nutné. 

            V prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na pani učiteľky, ktoré Vám rady odpovedia. 

          • Vzácna návšteva svätého Mikuláša

          • Už od rána sme očakávali návštevu veľkého pána - svätého Mikuláša. Mali sme pre ňho pripravené prekvapenia - básničky a pesničky,ale aj jedno sladké veľké prekvapenie - Mikulášsku tortu, ktorú nám upiekla naša mamka pani Gulláková.

            Príchod svätého Mikuláša sa konal vo veľkom štýle - tlieskali sme, tešili sa, zaspievali mu a zarecitovali. A predstavte si, Mikuláš si pre nás prichystal plné vrece sladkostí. Každý si šiel pre balíček a Mikulášovi povedal svoje meno a bydlisko.

            Záver bol vyvrcholením detského snaženia, pretože prišla na rad torta. Všetky deti sa tešili a každému sa ušiel kúsok sladkosti.

            A aby ste vedeli, že neklameme, práve v tejto chvíli vzniká nový album, kde fotky zachytili dnešnú atmosféru.

            Celá škôlka na čele s Mikulášom a pani učiteľkami ďakuje p. Jackovej s manželom, že si našli čas a pomohli pri chystaní balíčkov a tak sa stali Miklášskymi pomocníkmi. Takisto chceme veľmi pekne poďakovať pani Gullákovej za perfektný nápad zrealizovaný na torte. Chutila skvele.

            Vážime si Vás milí rodičia a ceníme si každú pomoc.

            A teraz šup šup na fotky :)

            J.J.

        • Dnes sme videli Mikuláša
          • Dnes sme videli Mikuláša

          • Mikuláš je dedko starý, 
            vie on robiť veľké čary. 
            Nadelí ti radosti, 
            čižmu plnú sladkostí.

             

            A veru že sme ho dnes videli. Bol vysoký, mal dlhú bradu a neprišiel sám, pretože mu pomáhal anjel a škaredý čert. Celý Mestský dom kultúry bol hore nohami, keď sme ho uvideli, veruže sme mu aj tlieskali a spievali.

            Zajtra sme plní očakávaní, pretože sa dostane aj k nám do MŠ. Nevieme sa ho dočkať a už od rána budeme poslúchať naše pani učiteľky.

            Ak ak by ste boli zvedaví a chceli vidieť fotky z dneška, nájdete ich vo fotoalbume 2. 

             

          • V stredu, 05.12.2012 o 10.30 hod. sa naše deti z triedy Motýlikov a Lienok zúčastnia na zábavnom podujatí v MsDK vo Vranove nad Topľou s názvom "PESNIČKOVÝ MIKULÁŠ".  Vstupné na predstavenie sú 2 Eurá (1 Euro je hradené rodičmi a 1 Euro z fondu  ZRPŠ). Zároveň  prosíme rodičov, aby svoje detičky obliekli primerane počasiu a v tento deň im do škôlky pribalili aj pršiplášte. Ďakujeme.  T.

        • December u nás
          • December u nás

          • S mesiacom december prichádza  do našej materskej školy  veľa prekvapení. Spolu s deťmi sa vyberieme 05. decembra do  mestského domu kultúry na zábavné podujatie s názvom "Pesničkový Mikuláš" a sv. Mikuláš neobíde našu škôlku ani tento rok. Zavíta k nám v deň svojho sviatku - 06. decembra.  Aj v tomto roku sa chystáme v škôlke napiecť a ozdobiť  voňavé vianočné perníčky a pre svojich rodičov a blízkych si chystáme vianočné vystúpenie.  Naše motýliky - predškoláci navštívia našu základnú školu na Bernolákovej ulici, kde si aj pre nich žiaci 1. ročníka chystajú malé predvianočné vystúpenie.  Čakajú nás aj tvorivé dielne a mnoho ďalších  prekvapení, o ktorých vás budeme priebežne informovať a samozrejme budeme  dopĺňať aj náš fotoalbum aktuálnymi fotografiami.  T.  

          • Boli sme v knižnici a bolo nám fajn

          • Počasie nám vyšlo, nôžky sme si precvičili a do knižnice sme sa dostavili. Výborne bolo, spievali sme, maľovali aj na divadielko sme sa zahrali. Knihy sme videli nové, obrázkové, zážitky sme získali zaujímavé.

            A o tom, že nám bolo fajn svedčí aj nový fotoalbum. Tak nakuknite :)

          • OZNAM - Návšteva knižnice

          • V stredu, 28.11.2012  o 10:00, naše najväčšie motýliky (trieda predškolákov) navštívi Hornozemplínsku knižnicu vo Vranove nad Topľou,  kde sa na nich pani knihovníčky veľmi tešia. Veríme, že ako budúci školáci budú knižnicu navštevovať často aj s Vami, naši milí rodičia. 

            Deti budú mať zabezpečenú stravu podľa obvyklých podmienok a dopravovať sa budú vlastnými nôžkami. 

          • Novozvolená Rada školy

          • Zloženie novozvolenej Rady školy pri Cirkevnej spojenej škole vo Vranove nad Topľou je takéto:

            PaedDr. Róbert Majzlík  - zástupca pedagogických zamestnancov
            Mgr. Darina Babjačková - zástupca pedagogických zamestnancov
            Ing. Bernardína Jedináková - zástupca nepedagogických zamestnancov školy
            Mgr. Mária Demetrová - zástupca rodičov (MŠ)
            PhDr. Štefan Ocilka - zástupca rodičov (ZŠ)
            Mgr. Emília Antolíková - zástupca rodičov (G)
            Mgr. Štefan Albičuk - zástupca zriaďovateľa 
            Vdp. Grzegorz Wach- zástupca zriaďovateľa
            Ing. Mária Helmeczyová - zástupca zriaďovateľa
            Mgr. Anna Mydlová - zástupca zriaďovateľa
            Eva Poláčeková - zástupca žiakov gymnázia

            Prvé zasadnutie Rady školy sa uskutoční dňa 17.12.2012 o 15.00 hod. v budove školy Školská 650.

            Ďakujeme rodičom, ktorí sa zapojili do hlasovania a podporili našich kandidátov. 

            Gratulujeme novozvolenej p. Mgr. Márii Demetrovej a veríme, že jej rozhodnutia budú pomáhať k rastu našej materskej školy. 

            Prajeme jej vždy pevné rozhodnutia a veľa úspechov v novej funkcii.