• Dnes sme pokračovali v bádaní
          • Dnes sme pokračovali v bádaní

          • Ako sme už včera sľúbili, dnes sme všetko vyplnili. Ľudské telo sme rozobrali a znova poskladali. Dokonca sme si obrázok tela obkreslili a orgány samy doplnili. O tom ako sme pracovali sa môžte presvedčiť v rozšírenom fotoalbume 2 - Ľudské telo.

          • Ľudské telo ako ho nepoznáme

          • Tento týždeň nás sprevádza zaujímavá téma o ľudskom tele. A keďže naša škola má všetko, preto sme si z nášho gymnázia zapožičali modely ľudského tela a orgánov, ktoré sa v tele nachádzajú.  Pre deti to bolo niečo mimoriadne. Od rána skúmali všetky orgány. Ľudské telo bolo rozobrané a poskladané nepočetne veľakrát, pretože deti téma zaujala. Zajtra pokračujeme...deti sa môžu na skúmanie tešiť. Fotky nájdete v albume2.

             

          • Vzácna návšteva sestry Jany

          • Dnes od rána sme mali v našej škôlke rušno. Nielen že sme zapisovali nové prichádzajúce detičky, ale čakali sme aj na sestru Janu z Kngregácie sestier Matky Božieho milosrdenstva v Nižnom Hrušove. Spolu s našimi deťmi si zaspievali, zatancovali a naučili sa niečo nové. Sestra Jana ich tak upútala, že v triede by ste nepočuli ani mušku lietať. Veľmi sa tešíme z toho, že si každý rok nájde na nás čas a príde nás potešiť milými slovami a úsmevom.

            Ďakujeme veľmi pekne za navodenie príjemnej atmosféry a veríme, že o rok sa uvidíme znova.

             

        • Ako sme varili puding :)
          • Ako sme varili puding :)

          • Dnes po desiate sme si nechali ešte miesto na dobrotku, ktorú sme varili spolu s pani učiteľkami. Už od rána sme sa veľmi tešili. Upravili sme si triedu a začalo sa variť. Všetci sme sa zúčastnili kuchárskeho remesla a vyskúšali si varenie. 

            A od teraz milé mamky Vám puding budú variť Vaše detičky, pretože im to išla na 1* :)

            Fotky si môžte prezrieť v našom fotoalbume 2.

             

             

          • Oznam o zápise do MŠ

          • OZNAM O ZÁPISE DETÍ DO CIRKEVNEJ MATERSKEJ ŠKOLY

            Riaditeľ CSŠ o.z. CZŠ s MŠ sv. Dominika Savia vo Vranove nad Topľou  PaedDr. Marián Babej, podľa § 3 ods. 2 vyhl. MŠ SR č. 306/2008 Z.z. o materskej škole v znení vyhl. č. 308/2009 oznamuje podmienky prijímania detí do materskej školy na školský rok 2013/2014.

            1. Miesto a termín podávania žiadostí:

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na školský rok 2013/2014  vydáva zákonnému zástupcovi dieťaťa materská škola na zápise, ktorý sa uskutoční v MŠ na Dobrianskeho ulici 1494, Vranov nad Topľou.

            dňa 26. februára 2013 v čase od 9.00 do 15.00 hod.

            Forma a priebeh zápisu:

            Zákonný zástupca obdrží na zápise žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy, ktorú s potvrdením  všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnom stave dieťaťa predloží najneskôr do 14 dní vedeniu materskej školy.  Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, ak ide o dieťa s odloženou povinnou školskou  dochádzkou, predloží do 15.4.2013 rozhodnutie o odklade PŠD.

            1. Podmienky prijímania detí do materskej školy:

                        Do materskej školy sa prijímajú deti spravidla vo veku od troch do šiestich rokov. Rozhodnutie o prijatí dieťaťa do MŠ vydá riaditeľ MŠ najneskôr do tridsiatich dní odo dňa doručenia žiadosti. Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili vek 5 rokov, s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti, ktoré budú po ukončení predprimárneho vzdelávania pokračovať vo vzdelávaní v CZŠ s MŠ sv. Dominika Savia vo Vranove nad Topľou. Mimo určeného dňa zápisu možno zapísať dieťa do materskej školy aj v ostatných dňoch v čase od 26.02.2013 – do 15.03.2013 v čase od 10.00 hod. do 15.00 hod. ak sú v materskej škole po prijatí detí na základe zápisu voľné miesta.

             

          • Prerušenie prevádzky

          • Oznamujeme rodičom, že počas jarných prázdnin od 18.2.2013 do 22.2.2013 nebudeme prevádzkovať materskú školu z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov a učiteľov. 

            Taktiež Školská jedáleň pri MŠ Sídlisko II. vo Vranove nad Topľou nebude v prevádzke a preto neposkytne stravu aj našej materskej škole.

            Ďakujeme za pochopenie a prajeme deťom a učiteľkám skoré uzdravenie a príjemne prežité prázdninové dni.

          • Valentínsky školský bufet

          • Pozývame všetkých na Valentínsky školský bufet, ktorý pre vás pripravili študenti III.AG nášho gymnázia v budove na Rodinnej oblasti.
            Čakajú na vás rôzne prekvapenia a novinky.
            Začíname v utorok 12.februára o 7.30 hod. Predávať sa budú sladkosti, čipsy, nápoje, horúca čokoláda, popcorn, čaj, cukrová vata, makovníky a mnoho mnoho dobrôt.
            Bufet bude v prevádzke v utorok a štvrtok, pred vyučovaním, počas prestávok, po vyučovaní a ako bonus aj na stolnotenisovom turnaji v telocvični.
            Nebude chýbať Mačka vo vreci a tombola!
            Príďte, neoľutujete. Všetky bločky z registračnej pokladnice budú zlosovateľné
            .

            Cvičná firma z III.AG sa už teší na všetkých svojich zákazníkov.

        • Masky už máme, fašiangy môžu začať...
          • Masky už máme, fašiangy môžu začať...

          • Na plesy a bály sme ešte malí, a preto sme si vyrobili vlastné masky z papiera s pomocou pani učiteliek. A keďže masky sme museli vyskúšať,aby dobrre sedeli, hneď sme si s nimi potancovali. Chcete vedieť, ako to vyzerá, keď sa v škôlke bavíme ? Pozrite si náš fotoalbum. 

            PS : fotky budeme pridávať postupne, čoskoro sa v albume objavia aj motýliky s prekvapením :) Ale o tom, potom. 

          • Divadlo Cililing

          • Máme pre Vás novinky. V  Pondelok 4.2.2013, o 10:30, k nám zavíta Prešovské divadlo Cililing, ktoré nám príde zahrať rozprávku Zlatá priadka.  Už teraz sa veľmi tešíme :)

          • Ďakujeme :)

          • O tom, že vôkol nás sú dobrí ľudia sme sa presvedčili aj v týchto dňoch, keď nám dedko Stellky Mitaľovej doniesl plné tašky hračiek, s ktorými sa u nich doma nemá kto hrať. My sme sa veľmi potešili a samozrejme hračky hneď využili. Deťom vyčaril Stellkyn dedko úsmev na tvári a za to mu veľmi pekne ďakujeme. 

            Fotky radosti z nových hračiek nájdete vo fotoalbume 2013 :)

          • Nové fotky

          • Vytvorili sme fotoalbum z dnešnej bobovačky  :) je nabitý energiou, úsmevmi a šťastnými tvárami. A taktiež je tu aj novoročný album, v ktorom nájdete aktuality z dní v MŠ.

            A pre veľký záujem detí pokračujeme v pretekoch z kopca aj zajtra už aj s malými žabkami :)

          • POĎAKOVANIE

          • Z úprimného srdca ďakujeme všetkým rodičom, ktorí vo štvrtok 24.januára 2013 zapísali svoje dieťa do 1.ročníka našej Cirkevnej základnej školy sv.Dominika Savia vo Vranove nad Topľou. Budeme mať nádherných prvákov a  učiteľky v základnej škole sa už veľmi tešia na prváčikov, ktorí v septembri prekročia brány "veľkej" školy.

            Zapísať svoje dieťa môžete ešte do 15.februára denne v budove prvého stupňa našej školy. Určite tam nájdete každý deň pani zástupkyňu Mgr.Annu Ďuríkovú, ktorá vám rada pomôže. No a nezabudnite, budova na Bernolákovej 92 je pre našich žiakov otvorená denne (a nielen v tomto roku).

            V prípade akýchkoľvek otázok nás prosím kontaktujte na 4421300, 0904509150 alebo mailom na czsvranov@gmail.com.

            :-)

          • Vyhlasujeme druhý pokus sánkovačke, bobovačke ...veríme, že snehová perinka do zajtra vydrží a my sa budeme môcť poriadne vyšantiť na kopci.
            Preto si nezabudnite doniesť boby, lopaty a klzáky :)

          • Už sa to blíži...veľká chvíla predškolákov - ZÁPIS

          • Už sa blíži veľká chvíľa našich malých predškolákov a my Vás preto pozývame na slávnostný zápis do prvého ročníka Cirkevnej základnej školy sv.Dominika Savia, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 24.januára 2013 od 14.30 hod. do 17.30 hod. v budove Bernolákova 92 Vranov nad Topľou.

            Pretože naša škola je zárukou hesla : "Vychovávať k svätosti - učiť múdrosti - všetko s LÁSKOU ". 

            Viac informácii vám radi poskytneme na č.t. 4421300, 0904 509150 alebo na e-mailovej adrese czsvranov@gmail.com.


            Naše pani učiteľky sa na vás už tešia a majú pripravené mnohé prekvapenia.

        • A sme doma z karnevalu
          • A sme doma z karnevalu

          • Vytancovali sme sa, nasmiali, naskákali a hlavne veľmi dobre zabavili. Takto bolo dnes na karnevale, na ktorom sa nám predviedli deti v rôznych maskách. Nestihli sme toho veľa nafotiť, pretože sme viac tancovali, ako fotili, ale aj to čo máme Vám ponúkame v našom fotoalbume. Vaše zážitky, dojmy nám môžte písať na Facebook stránku : http://www.facebook.com/pages/Cirkevn%C3%A1-matersk%C3%A1-%C5%A1kola-Vranov-nad-Top%C4%BEou/194329994032337?fref=ts

            Taktiež budeme radi, ak nám pošlete Vaše videa a fotky na mailovú adresu : skolkavranov@gmail.com

            Ďakujeme pánovi riaditeľovi PaedDr. Mariánovi Babejovi za vybavenie priestorov, pretože to nebolo ľahké a za navodenie príjemnej atmosféry. Taktiež  ďakujeme Pani zástupkyni Mgr. Anne Ďuríkovej a  Mgr. Alenke Tuľákovej za zabezpečenie potrebných vecí a doladenie detailov. A samozrejme aj Vám naši rodičia, že máte deti plné energie s chuťou zabávať sa. 

             

             

          • Nie, mamka, ešte chcem ostať....

          • Nie, mamka, ešte chcem ostať....tak tieto slová nás dnes zahriali pri srdci, pretože sme pochopili, že naša práca má zmysel, že naša práca je vytváranie úsmevu deťom, pretože naša práca nám vracia viac lásky, než do nej vložíme...A viete čo ? Vlastne to nieje ani práca, ale radosť mať medzi sebou Vaše deti, ktoré rozdávajú úsmevy na každu stranu. Dnes sme sa o tom presvedčili.

            Na návštevu k nám zavítala Františka, ktorá nám v škôlke nesmierne chýbala. O to viac nás potešil telefonát jej mamky a prosba o návštevu v škôlke. Čo by sme to boli za učiteľky, keby sme sa na naše deti netešili a zvlášť na našu bojovníčku, ktorej sa darí čoraz lepšie a lepšie. Je jednoducho šikulka.  

            Františka, keď ti mamka bude tieto riadky čítať, ver, že na teba myslíme. Deti sa na teba tešia a my dvojnásobne. Kedykoľvek nás budeš chcieť navštíviť, stačí zazvoniť na zvonček škôlky.  

            Veríme, že sme aj my boli pre teba dnešnou malou terapiou a čoskoro sa budeme pretekať po dvore. 

            Posielame ti pusinky...od detí až po pani učiteľky.

            A máme aj fotky, ktoré si môžte prezrieť v albume Začali sme rok 2013.

        • Sánkovačka, bobovačka ...už zajtra !
          • Sánkovačka, bobovačka ...už zajtra !

          • Milí naši rodičia, zajtra nababušte svoje deti, pribaľte im boby, lopaty, pretože sa budeme predbiehať v rýchlosti z kopca. Zajtra sa totiž trieda lienok a motýlikov naoblieka, vyzbrojí lopatami a pôjde na kopec.

            Už sa nevieme dočkať :)

        • Karneval
          • Karneval

          • Srdečne Vás pozývame na školský karneval, ktorý sa uskutoční 20.1.2013 (nedeľa) o 15:00,  v Školskej jedálni pri Základnej škole Lúčna (vedľa fontány, pri kostole na Juhu ).

            Tešíme sa na Vás a na Vaše detičky, ktoré sa zmenia na princezné a princov.

            Stačí si so sebou vziať len dobrú náladu, o ostatné sa už postaraju Vaše deti a pani učiteľky.

        • Začali sme spoločne Nový rok 2013
          • Začali sme spoločne Nový rok 2013

          • Aj v tomto kalendárnom roku Vám budeme prinášať pravidelné aktuality z diania v našej MŠ. A keďže sme neotáľali, vytvorili sme nový album s fotografiami. Tak nakuknite k nám :)