• Prosba

          • Prosíme všetkých rodičov, ktorým sme oznámili, že majú nedoplatky za stravu detí v školskom roku 2012/2013, aby tieto uhradili čo najskôr na číslo účtu 2655233154/0200.

            Z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov na účte totižto nemôžeme vrátiť preplatky rodičom, ktorí pravidelne platili za stravu a majú vykázaný preplatok.

            V prípade akýchkoľvek otázok prosím volajte Ing.B.Jedinákovú č.t. 4464281 alebo napíšte e-mail na czsvranov@gmail.com.

            ĎAKUJEME za pochopenie a ústretovosť.

          • Ďakujeme :)

          • Dnes sme sa presvedčili v našej škôlke o tom, ako slovo Ďakujem dokáže zmeniť deň. Už od rána sme sa vítali s našimi deťmi poslednýkrát v tomto školskom roku a musím povedať, že vítanie nebolo také tažké, ako lúčenie. Vyhŕkli nám slzičky, pretože s našimi predškolákmi sa v septembri už nestretneme. Stanú sa veľkými žiakmi. Naše lienky sa lúčili so svojou kamoškou Salome, ktorá sa sťahuje do iného mesta. Naše žabky sa zase lúčili s Emkou,ktorá takisto odchádza do novej dedinky a už nám nebude môcť kývať do škôlky z balkóna. V pondelok sme sa lúčili s našou sestrou Katarínou, ktorá odchádza na svoje nové pôsobisko k novým deťom a veríme, že si na nás spomenie vždy v pondelok a stredu ráno. Aj napriek všetkým týmto lúčeniam tento deň nebol vôbec smutný. Tešili sme sa, že do sveta sa vypustili malé motýliky, ktoré sú pripravené na novú etapu života. Takisto sme sa tešili z nových hračiek, ktoré do triedy lienok doniesla p. Kerestešová, ktorej touto cestou ďakujeme. Tešili sme sa aj z toho, že z malých žabiek od začiatku roka vyrástli krásne žaburiatká. 

            Chcem v mene všetkých učiteliek poďakovať všetkým rodičom najmä za to, že ich deti zverili do našich rúk, za to, že každý deň nás vítali s úsmevom, za to, že nám pomáhali pri rôznych príležitostiach, od škôlkarských akcií, až po sponzorské dary a za to, že priviedli na svet tieto úžasné deti.

            Takže milí naši rodičia, ĎAKUJEME !

            Deťom prajeme prázdniny bez modrín, plné radosti, smiechu a spomienok na škôlku, do ktorej sa v septembri vrátia. A vy naši predškoláci nás dúfam neobíjdete a pri návšteve mesta nás prídete postískať. 

            Krásne prázdniny želáme všetkým malým, aj veľkým.  :)

            Kolektív CMŠ 

             

          • Dnes sme sa lúčili s predškolákmi

          • Dnes poobede o 16:00 sme sa spoločne s našimi rodičmi stretli na vystúpení našich predškolákov, ktorí si pripravili program pred odchodom do veľkej školy. Recitovali sme básničky, spievali pesničky a vyhŕkli nám aj slzičky.  V závere sme našich predškolákov ocenili a ozdobili šerpou školákov. Ďakujeme za kvety a darčeky od Vás, našich rodičov.Veríme, že ste sa cítili príjemne a deti si užili tento slávnostný deň. Vážime si pomoc všetkých rodičov, ktorí akýmkoľvek pričinením a bez nároku na financie prispeli k dnešnému komfortu a k spríjemneniu atmosféry. Vaše kvietky máme starostlivo odložené vo vázičke a darčeky hrdo nosíme na sebe. ĎAKUJEME. 

             

            Nakoľko sme dnes nemohli fotiť a dokumentovať toto vystúpenie, chceme poprosiť Vás, milí rodičia, ak máte túto dnešnú slávnosť zdokumentovanú, fotky a videa nám môžte zasielať na mail : skolkavranov@gmail.com. Tak budeme môcť náš školský fotoalbum rozšíriť a na dnešný deň dlhšie spomínať. 

          • NOC v Škôlke

          • A už to skončilo. Prvá noc v škôlke s predškolákmi sa dnes odbitím 11. hodiny skončila. Od včera sme mali nabitý program. Približne o 18:00 sme začali opekať a aj keď sa nám najskôr nepodarilo založiť oheň, dobrí ľudia sú všade okolo nás, a preto ďakujeme nášmu kolegovi Edovi za vatru :). Keď sme už mali najedené brušká, mohli sme sa s radosťou pustiť do súťaženia. Modré a červené družstvo po dvedením p. uč. Janky a Janky zvládlo krkolomné súťaže s konečným výsledkom 2:2. Piesok sa nám dostal všade, a tak sme sa pobrali dnu okúpať sa. Čistí a voňaví sme odštartovali kolo modernej diskotéky a piskot počuli určite aj obyvatelia ostatných bytoviek :). Keď sa poriadne zotmelo na dvorčeku sme videli už len tri svetielka lampášikov, ktoré nám naznačovali, že sa niečo bude diať. O 21:30 sme sa vybrali vonku, kde nás možno komáre trošku postípali, ale hľadanie pokladu pomocou hádaniek a indícii stálo zato. Veď aj pán riaditeľ nám s hľadaním pomáhal a naučil nás tiež, ako húkajú sovy a zavíjajú vlci.V korune stromu na nás čakali sladkosti. Dobrú náladu bolo cítiť a vidieť všade.   Po príchode dnu sme sa nahodili do pyžamiek a začalo sa kino. Šťastní  a unavení  sme už nevládali nič, iba si umyť zuby a pomodliť sa k anjelovi strážničkovi. Každí začal snívať svoj sen o vydarenom dni. Snívanie netrvalo dlho, pretože všetky deti boli hore už o pol siedmej. A nám tak nezostávalo nič iné, iba pripraviť kráľovské raňajky. Takto vyzeral náš super deň a noc v našej škôlke. Veríme, že tradícia sa bude každoročne opakovať. 

            Veľmi pekne sa chceme poďakovať všetkým našim rodičom, ktorí prispeli k tomu, aby sa deti mali čo najlepšie. Ďakujeme za zmrzlinku našej mamke p. Mackovej, takisto za napečené dobrotky p. Gurtlerovej a p. Jackaničovej. Všetkým mamkám ďakujeme za dobrotky, ktoré pribalili svojim deťom do batohov a my sme tak mohli stále do niečoho ďobkať. Ďakujeme p. riaditeľovi PaedDr. Mariánovi Babejovi za návštevu aj svojim kolegynkám p.  zástupkyni Alenke, p. učiteľke Gabike a p. učiteľke Simonke, že boli ochotné pomôcť so všetkým. 

            Myslím, že táto noc bola perfektná p. učiteľky Janka a Janka ďakujú za prejavenú dôveru  rodičom, ktorí nám verili a zverili svoje ratolesti. 

            Iste ste toho už od svojich detí veľa počuli, pretože zážitkov mali na rozdávanie. :) Ak sa im táto noc páčila, sme veľmi rady. 

          • POZOR POZOR !

          • Na známosť sa dáva, mimoriadna správa. Už zajtra predškoláci strávia celý deň a celú noc v našej škôlke. Pohodlie domova a mamkinu večernú rozprávku zamenia za bohatý program spojený s opekačkou, diskotékou,  večerným kinom a samozrejme celou nocou strávenou v MŠ. O program a pohodlie detí sa postarajú všetky p. učiteľky. Veríme, že tak odštartujeme každoročne opakujúcu sa tradíciu. A že ste zvedaví, ako bude taká noc v škôlke vyzerať ?  Tak na to si musíte počkať. :)

          • Dnešný úžasný deň

          • Slnko nám od rána krásne svietilo, a preto sme sa rozhodli si dnes spraviť náš Deň detí, ktorý nám na začiatku Júna nevyšiel, kvôli nepriaznivému počasiu. Nafúkli sme balóny, rozvešali farebné stužky, nahriali gril, upiekli klobásky, pustili veselú hudbu a o zábavu bolo postarané. Prekvapením pre deti bolo maľovanie na tvár, ktoré malo veľký úspech. Všetky deti sa premenili na levov, pirátov, motýliky, princezné so zlatými hviezdami a pani učiteľky boli samozrejme srdiečkové. Ďalším prekvapením boli nové pružinové hojdačky, na ktoré si brúsili zúbky všetky deti. Žial sa na nich budeme môcť vyblázniť až v piatok, pretože také je nariadenie ujov staviteľov.  Deň to bol vydarený, svedčali o tom sladké pohľady na spiace deti. A práve v tejto chvíli sa v našom fotoalbume objavia fotky z dnešného dňa. :)

          • Tablo predškolákov

          • Spolu s našimi MOTÝLIKMI sme mali dnes dôležitú úlohu. Naše tablo sme si odniesli do výkladu obchodíku 101 drogérie, v budove AOC. S radosťou sme ho vystavili, aby všetci v meste videli, že sa naše deti od septembra stanú veľkými žiakmi. Preto ak budete v blízkosti fontány, choďte sa na nás pozrieť :) Máme to najkrajšie tablo v meste  a najkrajšie deti :)

             

            Fotky z dneška nájdete v albume2 :)

          • Divadielko Popoluška v Prešove

          • Už sme doma z výletu, z výletu, z výletu. Zmokli sme a sme tu a sme tu. :)

            Aj takto by sa dal vyjadriť včerajší deň. Počasie nám prialo, bolo horúco, len vo Vranove nám pršalo. Takže sme sa museli popasovať s pršiplášťami a dáždnikmi. To však nevadilo, pretože po takom krásnom vystúpení, aké si pre nás pripravilo Prešovské divadlo nám ani búrka neprekážala. Cesta bola príjemná, zaspievali sme si a zoznámili sa s veľkými školákmi, pretože sme cestovali spoločne s prvým stupňom našej školy. Prešov nás privítal krásnym počasím a ešte krajšia bola Popoluška s orechmi - vernými pomocníkmi. Fotiť sa v divadle veľmi nesmelo, pretože na nás dávala pozor jedna teta a sledovala nás orlím zrakom. Ale všetko sa dá, keď sa chce a aj my sme sa trošku pofotili. Asi najlepšia bola zmrzlinka na koniec za odmenu. Veď sa presvedčte sami.

            Vo fotoalbume 2 sú už nové fotky. :)

        • Veselý JÚN
          • Veselý JÚN

          • O tom, že koniec roka sa už nezastaviteľne blíži Vám snáď ani nemusíme hovoriť. Čo Vám však chceme povedať je, že JÚN nebude v našej škôlke smutný a lenivý. Práve naopak. Už teraz si lámeme hlavu na organizáciou rôznych veselých dní. Hneď keď nám to slniečko dovolí a natiahne svoje lúče k nám na dvorček, vytiahneme gril, dobrú klobásku a niečo si upečieme, zabavíme sa a vyskáčeme, aby sme mohli konečne naplno osláviť Deň detí. 

            Už budúci týždeň si naši predškoláci zbalia plavky a kúpacie čiapky a spoločne sa vyberieme pokoriť vlny bazéna. Divadlo v Prešove na nás tiež nenechá dlho čakať, pretože už 11. 06. sa nám ukáže v predstavení POPOLUŠKA. 

            Veríme, že k nám zavítajú aj VOJACI, ktorí po návrate z LEŠTI zbalia svoju techniku a prídu k nám do škôlky. 

            Snáď najväčšie zážitky prežijeme spolu s predškolákmi na NOCI ŠKRIATKOV, kde zažijeme noc v škôlke. Pripravený  bude bohatý program a z našich malých sa na jednu noc stanú veľkí, ktorí zvládnu noc bez mamky a ocka s pani učiteľkami v škôlke. 

            Na záver školského roka sa samozrejme budeme musieť rozlúčiť. A eso v rukáve bude posledný deň školského roka o ktorom neprezradíme nič. :)

            Myslím si, že deti sa už teraz môžu tešiť na nové zážitky. A čo vy, milí naši rodičia, ste radi, že Vaše dieťa je práve v našej škôlke ? 

            Pretože my Vám za Vaše deti ĎAKUJEME.  Vďaka nim máme dôvod vstávať ráno s úsmevom :)

          • Netradičná hudba

          • Prednedávnom nás navštívil milý  pán, ktorý si so sebou vzal niečo, čo sme ešte nikdy nevideli. Boli to síce hudobné nástroje, ale nie obyčajné. Oblečený bol v dobovom oblečení a hudobné nástroje boli takisto historické. Niektoré sme si vyskúšali aj my. A čo sa tu dialo, uvidíte v našom fotoalbume.

          • Ako nám chutí zmrzlinka

          • Keď ešte vonku svietilo slniečko, vybrali sme sa na zrmzlinu. Bola to odmena po vystúpení, pre naše deti. Sľúbená odmena bola sladká a chutila vynikajúco. Fotky vám prinášame vo fotoalbume.

          • Zajtrajšia akcia je ZRUŠENÁ

          • Zajtrajšia akcia na futbalovom štadióne mesta Vranov nad Topľou z príležitosti Medzinárodného dňa detí je oficiálne ZRUŠENÁ, z dôvodu nepriaznivého počasia a jeho náhlym výkyvom. Potvrdil nám to dnes p. Sabol z mestskej polície. Dobrou správou však je, že vo vzduchu visí náhradný termín, aby sa zabránilo detskému sklamaniu :) 

             

          • Medzinárodný DEŇ DETÍ

          • Dňa 31.05.3013 - Piatok sa trieda Lienok a Motýlikov zúčasní akcie z príležitosti  sviatku všetkých detí, ktorá sa uskutoční na futbalovom štadióne mesta Vranov nad Topľou.  Pre deti je pripravený bohatý program. Stretnúť sa budú môcť so všetkými záchrannými zložkami - policajti, záchranári, hasiči, vojaci. Pre deti sú pripravené aj rôzne súťaže a odmeny. Veríme, že sa počasie umúdri a my zažijeme ďalší skvelý deň. V prípade, že počasie bude nepriaznivé, akcie sa nezúčastníme.

            Keďže sú naše deti z triedy Žabiek maličké na to, aby zvládli takú dlhú cestu, Deň detí s nimi oslávime v škôlke prekvapením.

             

             

          • Policajná návšteva

          • Aj keď nám slnko neprialo a fúkalo, nič nás neodradilo v tom, aby sme si dnešný deň spríjemnili návštevou MESTSKÝCH POLICAJTOV. Akcia bola plánovaná už dávnejšie, len nie všetko vyjde vždy tak, ako by si človek prial. Ale dnes to vyšlo na 1*. O 10:00 nás vonku prilákali majáky policajtov, ktorí na svojom služobnom aute parkovali rovno pod našimi oknami. Obliekli sme sa a vyšli von, aby sme sa dozvedeli nové zaujímavosti o práci policajta. Páni policajti boli veľmi milí a prívetiví. Šestesiat nadšených tvári  detí spolu s pani učiteľkami očakávalo, čo sa bude diať. A diali sa veľké veci. Ale o tom vám už prezradí viac naša fotogaléria.

            Naša skôlka jednoducho žije vždy a všade :) 

          • Deň matiek

          • V piatok 10.05, sme sa všetci stretli pri vystúpení našich detí, ktoré si pripravili program ku Dňu matiek. Vystúpenie sa nieslo v duchu žabiek, motýlikov a lienok, ktoré nacvičili krásne rôznorodé vystúpenia. Tancovalo sa, hralo divadlo, básnilo a spievalo. Fotiek máme neúrekom, takže si tieto krásne okamihy môžme často pripomínať . Chceme sa poďakovať p. Gurtlerovej, ktorá sa s ochotou opäť podujala na fotenie našich ratolestí.

            Fotky z dňa matiek si môžete prezerať na našej stránke vo Fotoalbume2.

             

          • Dar od našich rodičov

          • Naša Materská škola dnes dostala do daru veľké nákladné auto kvalitného piesku pre deti do pieskoviska od manželov Vargovičových, ktorý u nás majú dvoch synčekov Viktora a Alexa. 
            Preto sa im chceme z úprimného srdca poďakovať za tento štedrý dar. 
            Vážime si Vašu pomoc a ochotu.
            Za všetky deti ďakujú p. učiteľky 

        • POZVANIE PRE VŠETKY MAMIČKY
          • POZVANIE PRE VŠETKY MAMIČKY

          • Všetky kvety do rúk mamy,
            skladám ako drahokamy.
            Za jej lásku, plnú nehy,
            za zelené detské brehy.

            Za jej štedrosť, starosť v hlave,
            za dni šťastné, za dni hravé,
            za rozprávky nad kolískou,
            za to, že vždy stojí blízko.

            Srdečne Vás pozývame na výstupenie venované všetkým mamkám z príležitosti ich sviatku, ktoré sa uskutoční dňa:10.05.2013        o 15:30 v Katolíckom kultúrnom dome.  Budeme radi, ak na Vašich tvárach v tento deň uvidíme len úsmev, pretože Vaše krásne deti si pre Vás pripravili mnoho prekvapení a milých slov. 

            Tešíme sa na Vás. 

             

          • Dnešné prekvapenie

          • Sľúbené prekvapenie prišlo a dokonca dvojnásobne. Nielen že nás prišli navštíviť knižné dámy z Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou, aby nám porozprávali o knihách a prečítali rozprávku, ale vonku na dvorčeku nám zo dňa na deň vyrástla krásna Breza, ako znak Mája, ktorý sa v minulosti staval dievčatám pred vydajom. Deťom sme túto atmosféru "stavania Mája" chceli priblížiť, a tak sme si na dvore ozdobili Našu Brezu.  Ďakujeme ujovi Ľubovi za Brezu, a p. Antolíkovej a jej kolegynkám za perfetknú atmosféru v triede a vecné informácie. 

            Nič iné Vám neostáva, len si otvoriť náš fotoalbum.